Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Pääsiäistipuja pataan, pannulle ja grilliin (…tai talkooruokaa)

2 kommenttia

Kevätkananpojat kellivät maustumassa. Kevätkana grillattuna kestää yllättävän paljon pippuria ja chiliä. Tavoitteena ei kuitenkaan ole tehdä hot chicken wing -tyyppistä tulisuutta, vaan antaa vain sopivasti makua.

Kevätkananpojat kellivät maustumassa neljän pippurin kanssa. Kevätkana grillattuna kestää yllättävän paljon pippuria ja chiliä, etenkin kun pippurit hiillostuvat kunnolla. Jos grillaat uunissa grillivastuksen alla, käytä hieman vähemmän pippureita.

Meillä pääsiäinen menee vahvasti remontin käynnistämisen ja talkoiden merkeissä maailmanperintökohteessa, jota myös kodiksi kutsutaan. Jälleen yksi huone puretaan ja entisöidään, lisäksi rakennetaan koirankestävä kylpyhuone. Mitähän lattialautojen alta tällä kertaa löytyy eristeen korvikkeena? Aiemmat kaivaukset ovat paljastaneet 20-luvun eristeiksi sahajauhon lisäksi kenkiä, tiilenpalasia, sanomalehtiä, hevosenkenkiä, hiekkaa. Ilmankos vetää.

Talkooruoat ovat nyt ankaran mietinnän alla. Olisiko kanakeitto yhtenä talkoopäivänä hyvä idea? Valmis grillibroileri voisi ainakin olla pölyisen päivän päätteeksi hyvää ja nopeaa. Kasvissyöjätalkoolaisille sosekeittoa ja chickhernekeittoa?

Mutta jos rempalta jää aikaa ja voimia, olisi ihanaa grillata kevätkananpoikaa omenapuun oksilla. Tai käydään katsomassa koirien kanssa onko Douglaskuusi jo aloittanut kasvun. Odotamme hurjasti maistuuko kokonainen jyväbroileri erilaiselta keväisen kasvun havujen kanssa erilaiselta kuin vanhemmat neulaset.

Hyvän ruuan äärellä pääsiäistä viettäville kokosin linturuokia tarjottimelle. Maistuisiko lammasruokien välissä kevennykseksi kevätkananpoikaa, maissikanaa, helmikanaa tai jyväbroileria? Ankkaa, hanhea, sorsaa? Viinisuositukset mukana, tietysti.

Pääsiäistipuruokia kevennykseksi

Omenapuulla hiillostettu kevätkananpoika

Neljän pippurin grillattu kevätkananpoika

 

rapea-maissikana

Rapeanahkaista maissikanaa.

Maissikanan tai helmikanan rintaa

Rapeaa maissikanaa savupaprikalla

Maissikanaa tryffelivoilla

Maissikanaa grilliin

Helmikanaa
tryffelivoilla

Helmikanan kaverina herkkutattirisottoa ja tryffelijuureksia. Kauniin ruskean pinnan file saa tryffelivoissa paistamalla.

Helmikanan kaverina herkkutattirisottoa ja tryffelijuureksia. Kauniin ruskean pinnan file saa voissa paistamalla, tässä tryffelivoissa.

Hyväbroileria eikun jyväbroileria

Kanaa metsästäjän tapaan tai lievää kanaa kuten meillä sanotaan

Ayam tempra eli kanaa paksussa soijakastikkeessa

Kanaa kuusenhavuilla

Kanakeitto

Sorsaa

Renesanssisorsaa

Sorsaa omenakastikkeella

Sorsaa tryffelikastikkeella

Ankkaa tai hanhea

Ankanfile tinkii käpristymään pannulla. Painele filettä, jotta se kypsyy tasaisesti.

Ankanfileet tirisemässä pannulla.

Ankanrintaa viikunakastikkeella

Hanhenrintaa kirsikkakastikkeella

Grillibroileri

Talkoopäivän jälkeen saattaa suuhun päätyäkin jääkaapista kaupasta ostettu grillibroileria ;).

Advertisement

2 thoughts on “Pääsiäistipuja pataan, pannulle ja grilliin (…tai talkooruokaa)

  1. Ai, ai, grillikanaa. Nam. Ostin itsekin viikonlopuksi kokonaisen kanan kun kerrankin sellaisen sai kaupasta ilman että oli valmiiksi marinadissa. Eikös viikonlopuksi luvattu hyvät grillaussäät? 🙂

    • Lupaavalta näyttää grillauskelien suhteen! Grillikana maistuu keväälle!