Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Kahvihernekeittoa

kahvihernekeitto

Olen allerginen hernekeitolle. Paha allergia, ei pysty. Kahviherneet eli kikherneet eivät aiheuta ollenkaan samanlaisia oireita, jännä!

Toscanalainen kikherneistä tehty keitto on yksinkertaisuuden ylistys. Keitettyjä chikkareita, suolaa ja oliiviöljyä. Jos haluat hienostella, paahda tuoretta rosmariinia hetki oliiviöljyssä koristeeksi.

Ainoa haaste tässä keitossa on muistaa laittaa kikherneet likoon. Liota kikherneitä 8-12 tuntia, katso pakkauksesta. Huuhtele ja keitä noin 75 minuuttia suolattomassa vedessä (suola hidastaa papujen kypsymästä). Ota reilu puolet herneistä ja soseuta sauvasekoittimella. Kaada sose takaisin kattilaan ja mausta suolalla. Keitto on sopivan sakeaa kun se ei ole vellimäistä, muttei ei puuroakaan.

Kuumenna paistinpannulla hiven oliiviöljyä ja hauduta siinä tuoreen rosmariinin oksaa riivittynä muutamaksi pätkäksi. Paahda maalaisleipää, hieraise halkaistua valkosipulia paahdetun leivälle.

Annostele keitto lautasille, mausta oliiviöljyllä ja rosmariinilla. Nauti paahdetun maalaisleivän kanssa.

Keitto on loistavaa ruokaa vegetaaritalkoolaisille. Opiskeluaikoina tätä keittoa syötiin säkkitolkulla – tosin ilman oliiviöljyä. Semmoisiin herkkuihin ei ollut varaa.

Se hernekeittoallergia on puhtaasti henkistä lajia. Koulun hernekeittopäivinä nakersin näkkäriä ja pilasin muiden ruokahalua joka viikko uudella kuvailulla mistä hernekeitto on tehty. Avaruuslimaa… Universumin kosto elää, koska teini uhkailee tulevaisuudessa vierailevansa vanhainkodissa hernekeittotuliaisten kanssa.

 

Mainokset

Kommentointi on suljettu.