Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Balsamico kesyttää grillatun punasikurin

radicchio

Punasikuri eli radicchio tuo omalaatuisella maullaan salaattiin mukavaa ryhtiä. Hiiligrillissä sen maku jalostuu vielä mahtavammaksi ja savuisemmaksi.

Mausta punasikuri mustapippurilla ja taita kitkeryyttä sormisuolalla ja oliiviöljyllä. Lopullinen kruunu tulee hyvästä balsamicosta.

Koska maut ovat vahvoja, käy kaveriksi hiilillä grillattu punainen liha.

  • 1 punasikuri
  • suolaa
  • mustapippuria
  • oliiviöljyä
  • hyvää balsamicoa

radicchio1

Lohko radicchio neljään osaan ja laita raikkaaseen kylmään veteen vartiksi kellimään. Valuta ja kuivaa lohkot varovasti. Lehdet tinkivät irtoilemaan, eivätkä sikurilohkot pysy ruodussa grillissä, jos kasvia kohtelee kovakouraisesti.

Mausta lohkot sormisuolalla, runsaalla mustapippurilla ja lorauksella öljyllä. Levitä lehtiä varovasti ja yritä saada mausteet lehtien väliin rikkomatta pakettia. Grillaa sikuria jokaiselta sivulta, jatkuvasti käännellen ettei radicchio pääse palamaan. Hiiligrillissä grillaus vie noin 10 minuuttia.

Kruunaa maku varovaisella lorauksella hyvää tummaa balsamicoa, oman maun mukaan.

Tarjoa hyvän grillatun lihan lisukkeena, ellei jopa pääruokana.

Uunin grillivastuskin paahtaa punasikurin kauniisti, jos kelit eivät suosi ulkogrillausta.

 

Advertisements

Kommentointi on suljettu.