Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Kylmä melonikeitto portviinillä

3 kommenttia

Verkkomelonikeitto

Hellepäivän keitto syntyy soseuttamalla verkkomeloni ja lorauttamalla siihen portviiniä. Ohje on oikeastaan siinä. Voiko olla helpompaa? Jos haluan hieman hienostella, paahdan pannulla ilmakuivattua kinkkua – mielellään Ilmoa – ja sirottelen sitä keiton päälle lautaselle. Paahtamattakin ilmakuivattu kinkku on hyvää keitossa.

Tämä ohje on tuliainen viime kesän Alsacen matkalta.

  • 1 cantaloupe meloni
  • 1 minipullo portviiniä
  • muutama siivu Ilmoa tai muuta ilmakuivattua kinkkua

Tähänkin ruokaan liittyy makumuisto. Nolo reissumuisto itse asiassa. Etelä-Ranskassa rantapäivän päätteeksi menimme syömään sisämaahan, Aigues-Mortesiin, Camarguen suolan lähteille. En ole opiskellut päivääkään ranskaa enkä kieltä osaa muuta kuin lukea ruokalistoja – tai sitten en sitäkään. Tilasin 13-vuotiaalle sujuvalla ranskallani jälkiruoaksi Melon au Port. Vakuutin tyttärelle, että se on varmasti meloonia sataman tapaan. Olisi pitänyt lukea jotain tarjoilijan kasvoilta, sen verran yllättyneeltä hän näytti tilausta ottaessaan. Pöytään tuotiin sitten melonipalleroita portviinissä.

 

Mainokset

3 thoughts on “Kylmä melonikeitto portviinillä

  1. Melonin ja kinkun yhdistelmä on ollut yksi omista suosikeista jo pitkään, mutta enpä olisi keksinyt yhdistää siihen vielä portia ja pistää keiton muotoon! Hienon kuulloinen resepti, pitää pistää mieleen. 🙂

    • Hieno muunnos alsacelaisilla klassikosta! Pitäsiköhän kokeilla joskus lasillisella porttia ihan parmalaiseen käärittyä melonilohkoa?