Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Thaivaallinen grillikastike ravuille ja kalmareille

4 kommenttia

thaimarinadi

Tässä Sriracha -pohjaisessa marinadissa on osaset kohdallaan. Grillatuista kalmareista ja jättiravuista tulee ihanan rapeita pinnalta ja meheviä sisältä. Thaimaalaisittain marinoitu pinta maistuu mahtavan savuiselta – jos grillaat hiiligrillillä.

Jos olet onnekas, käytät ihka tuoreita tiikerirapuja ja mustekaloja. Mutta tällä kertaa pakastetut jättikatkaravut ja kalmarit maistuivat aivan täydellisiltä.

Sulata ravut ja mustekalatorvelot. Kuori rapuset, mutta jätä pyrstö tallelle. Pistä ravut kulhoon.

Irrota mustekaloista päät, pistä talteen – tai grillaa mukana. Leikkaa mustekalan torvi auki, poista kova sulka ja sisälmykset. Leikkaa torvi auki. Kippaa mustekalat kulhoon. Jos grillaat myös päät, poista nokka ja silmät.

  • 20 isoa katkarapua tai tiikerirapua
  • 400 g kokonaisia kalmareita

 Marinadi

  •  1 rkl limen mehua
  • 1,5 tl Srirachaa tai muuta thai chilikastiketta (tai enemmän maun mukaan)
  • 1 rkl ruskeaa sokeria
  • 4-6 valkosipulin kynttä pilkottuna
  • 2 rkl ketsuppia
  • ½ -1 punainen chili
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 2 tl seesamiöljyä
  • 0,5 dl soijakastiketta
  • 6 rouhausta mustapippuria

Pistä hiillos tulille.

Valmista marinadi. Jätä 1/5 osa marinadista grillausta varten. Mustekaloihin voit sekoittaa marinadin jo aiemmin, mutta katkaravut lähtevät raakakypsymään jos marinoit niitä pidempään. Lisää katkaravut marinadiin 10 minuuttia ennen grillausta.

Grillaa äyriäisiä yhteensä n. 10 minuuttia, riippuen äyriäisten koosta. Sivele marinadia ja käännä, sivele lisää. Silikonisivellin on kätevä grillisivelyyn.

Tulisuudesta riippuen, juomaksi sopii alsacelainen pinot gris (miedommalle) tai gewürstraminer (tulisemmalle).

Näin on grillimarinadien taivas auennut meidän huusollissa. Eikä ole luvallista, puristi-italiaanon koulukuntaan kuuluvana en siis niin harrasta maridanisooseja! Ja yhtäkkiä amerikansoosseja kanaan ja thaimarinaadeja äyriäisiin. Niin herkkua!! Missä lisää marinadiohjeita? Tämä soosi löytyi Foodnetwork -osoitteesta.

thaimarinadi1

4 thoughts on “Thaivaallinen grillikastike ravuille ja kalmareille

  1. Nami, kuullostaa autenttiselta ja ihanan kesäiseltä. 🙂 Pilkettä emännöi muuten kesäkuun ruokahaastetta ja aiheena on varhaiskaali, tervetuloa osallistumaan! 😉
    http://ssiiri.wordpress.com/2014/06/01/kesakuun-ruokahaaste-varhaiskaali/

    • Grillistä saa vähän kuumuutta kesään, jos ei muuten ole tarpeeksi lämmintä 😉 Täytyypä lähteäkin tutustumaan varhaiskaaliin, se on vähän vieraampi kaveri meille.

  2. No onpa taivaallista. En oo ikinä kalmareita valmistanut. Jokohan uskaltaisi. Sieltä Tampereen East Asian Marketista ainakin taitaa saada, vai mistä hankit omasi?

    • Sieltäpä justiinsa! Tullintorin itämaisessa on äyriäiset järkevissä hinnoissa ja yleensä lähden sieltä painavan kanssin kanssa kun mukaan tarttuu täysijyväistä jasminriisiä ja kastikkeita.

      Kannattaa ehdottomasti uskaltautua, mutta minä olen puolueellinen kun äyriäiset on mun suuri rakkaus 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.