Samassa haarukallisessa halloumia, mansikkaa, minttua, korianteria ja chiliä. Vinkeä makuelämys! Kesän raikkain alkupala tai lisuke tulisille grillattaville.
- 300 g mansikoita
- 1 pkt halloumia
Kastike
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl limeä
- 1 rkl agavesiirappia
- 2-4 rkl pilkottua tuoretta korianteria
- 2 rkl pilkottua tuoretta minttua
- mustapippuria
- ½-1 punainen chili tai jalopeno
Sekoita nesteet, sokeri ja pilkotut yrtit ja mustapippuri kulhoon. Jääkaapin jalopeno oli liian tujua jopa perheen suurimman chilinrakastajan makuun, joten menimme miedohkolla kaupan punaisella peruschilillä. Sitä olisi voinut olla enemmänkin, joten suosittelen kokonaista chiliä, jos 10 senttiä pitkiä punaisia tuoreita chilejä käytät. Maista kastiketta ja säädä tarpeen mukaan.
Pilko mansikat ja sekoita kastikkeeseen. Anna mehustua sen aikaa kun grillaat hallojumin.
Lohko halloumi isoiksi lohkoiksi ja grillaa kauniit raidat juustoon. Pilko kolmioiksi ja sekoita mansikkojen joukkoon. Nauti Gisselbrechtin Gewurstraminerin kanssa.
Alkuperäisessä ohjeessa laitetaan makeutukseksi agaavenektaria. Ensimmäisellä kerralla ajattelin sen olevan saavuttamattomia jenkkiherkkuja ja korvasin sen tarkemmin tutkimatta mandariininmehulla ja sokerilla. Veikeä verso –blogissa törmäsin kuitenkin agavenektarariin ja lähdin googlettelemaan. Nektaria löytyi agavesiirappi –nimellä Ruohonjuuresta. Hyvää tavaraa, sillä alhainen glykeeminen indeksi (GI 11-19) tasaa verensokeria. Makukin toimii miellyttävästi chilin ja korianterin kanssa.
Ohjeen löysi teini californialaisesta Turntablekitchen –musiikki- ja ruokablogista.
9.7.2014 09:19
Oi, raaka-aineiden yhdistlemä kuullostaa suorastaan makuhermoja hivelevältä. 😉
9.7.2014 11:40
Maut on kyllä kohdallaan – tai voi olla vinksallaankin jos ei mittasuhteet osu tai jotain unohtuu, totesimme pari kertaa. Mutta juuston unohtuminen ei haittaa 😉