Älä heitä porkkananvarsia pois! Niistä tulee mahtavan makuista pestoa. Vaikka varsi onkin vihreä, se maistuu aivan porkkanalta. Puraise, jos et usko.
Tämä pesto käy perinteiseen tapaan pastaan tai vaikka uusille perunoille. Tai levitteenä leivälle.
Porkkanan ohuempia lehtiä voi käyttää joko lisänä salaattiin tai varsineen tähän pestoon. Joissain kaupoissa porkkanahyllyn kohdalla on jäteastia, johon varret voi heittää, ellei niitä halua roudata kotiin. Toisaalta niitä ei ole mitenkään hinnoiteltu, joten dyykkareille ilmaista ruokaa.
- parin porkkananipun varret
- 1-2 dl oliiviöljyä (tai kylmäpuristettua rypsiöljyä)
- 50 g pinjansiemeniä
- 3 valkosipulin kynttä
- vähän suolaa ja pippuria
Pilko varsia vähän, että ne sopivat paremmin tehosekoittimeen. Pyöräytä pari kertaa ja lisää sitten valkosipuli ja öljy. Öljyä on riittävästi, kun massa pyörii koneessa hyvin. Jos haluaa pestoon purutuntumaa, pinjansiemenet kannattaa lisätä vasta lopuksi ja murskata vain vähän.
Morttelissakin pesto onnistuu, mutta silloin kannattaa jättää paksummat varret käyttämättä.
Pesto säilyy purkitettuna jääkaapissa muutamia päiviä, jos lisäät pinnalle hieman öljyä.
12.7.2014 13:27
Blogimaailmassa oppii joka päivä jotain uutta – en tiennyt, että porkkanan varsia voi syödä.
12.7.2014 23:41
Varsin hyviä ovatkin 😀
12.7.2014 14:54
aivan loistava oivallus! salaatissa olen käyttänyt ja sipsejä (lehtikaalin tapaan) tehnyt,m utta tämä vie kyllä voiton houkuttelevaisuudessaan!
12.7.2014 23:42
Tuota naattisipsiä pitääkin kokeilla, kiitos vinkistä!
13.7.2014 07:25
Enpä minäkään tiennyt että porkkanan varsia voi syödä. Kiva idea ja menee kyllä kokeiluun!
13.7.2014 16:59
Nyt on hyvä sesonki! Meidän kasvimaalta ei taida tänä vuonna selvitä yksikään porkkana, joten pitää käydä ostoksilla.
Päivitysilmoitus: Punajuuri-fetasalaatti on yksinkertaisuudessaan parasta | Hyvää ruokaa ja annoskateutta