Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Raikasta kesäpastaa

kesapasta

Kylmä kesäpasta on mainiota tarjottavaa kuumana päivänä. Vieraita varten sen voi tehdä valmiiksi jääkaappiin odottamaan ja se vain tekeytyy ja paranee, kun seurustelet vieraiden kanssa lasi kädessä.  Myös erinomaista retkievästä veneillessä ja saaripiknikillä.

Ystävämme ja koirasukulaisemme Aino teki kerran kyläillessämme taivaallista kesäpastaa. Asuessaan vuosia Roomassa, hän poimi italiaanokokkien vinkit. Maistoimme ja jäimme koukkuun!

Kesäpastaan voi lisätä omat suosikkimaut, kunhan ei aivan salaatiksi asti lisäile aineksia. Tällä kertaa kokeilimme uudenlaista pestoa, porkkananvarsista tehtyä. Pesto oli ihanaa, raikasta ja hieman porkkanaisen makuista.

Voit tehdä kesäpastaa ilman pestokastiketta, mutta meitä kiinnosti kokeilla porkananvarsista tehtyä pestoa kun tuore purkki kuumotti jääkaapissa.

  • 500 g fusillipastaa
  • yksi iso pihvitomaatti tai monta monta kirsikkatomaattia
  • 1 – 1,5 dl porkkanavarsipestoa
  • basilikaa
  • kurkkua
  • punaista chiliä ja metvurstia tai Porkin ilmakuivattua pepperonia
  • suolaa
  • mustapippuria
 Kylmää kesäpastaa voi haarukoidan saaressa, veneretkellä, asuntoautossa, asuntoveneessä, maitolaiturilla tai vaikka omalla pihalla retkellä.


Kylmää kesäpastaa voi haarukoidan saaressa, veneretkellä, asuntoautossa, asuntoveneessä, maitolaiturilla tai vaikka omalla pihalla retkellä.

Suolaa pastankeitinvesi reippaalla kädellä. Pilko ainekset sillä välin kun pasta kiehuu. Valuta pasta, lisää pesto kuumaan pastaan ja sekoita. Lisää muut ainekset mukaan kun pasta on vielä kuumaa. Näin maut imeytyvät ja tekeytyvät parhaiten. Nosta kesäpasta jääkaappiin viilentymään.

Tykkään käyttää kesäpastassa meetwurstia antamaan suutuntumaa ja suolaisuutta. Tuore chili on meillä normaalisti oleellinen osa kesäpastaa, mutta koska tällä kertaa käytin PORKin Jaloa, ilmakuivattua pepperonia, riitti se antamaan tulisuutta.

Kommentointi on suljettu.