Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Grillattu pikkuseepia

3 kommenttia

grillattu-seepia

Pakastealtaassa on pikkuruisia seepioita, ihan selvästi haluavat meidän grilliin. Seepioiden grillaamisesta ei ollut aiempaan kokemusta, mutta Eclectic-Domestic –blogi vakuutti että ne käyttäytyvät kiltisti grillissä. Tuleva Marchen loma johdatti maustamaan seepiat italialaiseen tyyliin, mutta kokeilimme sitruunan ja appelsiini kuorta mukaan vaihteen vuoksi. Toimiva yhdistelmä!

 • 1 kg seepioita
 • oliiviöljyä
 • 5 cm punaista chiliä
 • 2 valkosipulin kynttä
 • persiljaa
 • yhden sitruunan kuori ja mehu
 • yhden appelsiinin kuori

Ota seepiat jääkaappiin sulamaan edellisenä päivänä. Meillä tulee yleensä kiire, joten useimmin sulattelemme pakasteravut ja mustekalat pussissaan kylmässä vedessä. Seepiat eivät olleet yhtä jääkimppua, joten sulaminen kävi muutamassa tunnissa. Lopuksi nopeutin prosessia napsimalla isompia jääkimpaleita irti ja jätin tiskialtaan kätevään ritilähässäkkään valumaan toviksi.

Seepiat oli putsattu, joten säästyin isoimmalta operaatiolta. Joissain lähteissä suositellaan ottamaan esimerkiksi kalmareista nahan pois, mutta miksi irrottaa ruoasta maku? Näistä oli siivottu sisälmykset, nahka, mutta nokka jätetty. (Tämä tietysti huomattiin vasta syömisvaiheessa). Tarkista siis, että putsaus on tehty hyvin. Nokka kannattaa irrottaa. Se onnistu helposti sormin nipistämällä.

Sekoita mausteet oliiviöljyyn isossa kulhossa ja lisää valutetut seepiat kulhoon. Pyörittele mausteet seepioihin.

Laita hiillos tulemaan. Hiilloksen muhiessa tein lisukkeeksi kreikkalaista salaattia, Eclectic-Domesticin suosituksesta. Sehän toimi aivan mahtavan hyvin lisukkeena, vaikka en ensi ajatuksella yhdistäisi fetaa, oliiveja grillattuihin mustekaloihin.

grillattu-seepia1

Grillaa seepiat 3 minuuttia puoleltaan. Älä grillaa liian kauan, sillä seepian liha muuttuu kumimaisiksi. Kilo seepioita oli kolmelle vähän liikaa, mutta ylijäämästä saa mainion seepiapastan.

Juomaksi jälleen erittäin kylmää alsacelaista: gewurstramineria tai pinot grisiä. Jos tykkäät laittaa kunnolla chiliä, ota gewurstramineria, jos miedommasta, valitse pinot gris.

East Asian Martin järkevänhintainen pakasteallas on tehnyt helpommaksi kokeilla erilaisia merenelävien reseptejä. Tämäkin seepiakilo maksoi n. 9 e!

Kohta matkaamme Marcheen, ja odotan innolla tuoreita mereneläviä. Mustekalan sukuiset onneksi eivät tykkää pahaa pakastamisesta, joten seepioiden, kalmareiden ja mustekalojen makuun pääsee muulloinkin kuin (ruoka)matkaillessa.

Tunnetko mustekalat? Täältä löytyy osviittaa!

3 thoughts on “Grillattu pikkuseepia

 1. Oi nam mitä herkkua! Mustekala/seepia on himottanut minua jo jonkin aikaa, ja teidän maustamisratkaisunnekin kuullostaa nappivalinnalta. 🙂

  • Etnisten kauppojen pakastetiskeihin kannattaa kurkistella. Turun kauppahallissa on myös aika hyvät valikoimat, mutta onko siellä lonkerokaloja? Tampereen kauppahallissa on ollut noita octopussyjä, mutta hinta n. 30 e kg, joten ovat jääneet…

   • Pitääkin käydä pällistelemässä mikä on tarjonta… 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.