Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Seepiapasta

seepiapasta1

Ei ollut fusilleja, mutta urapintainen maccheroni al pettine toimii yhtä hyvin.

Tomaattinen mustekalapasta maistuu merelle ja tässä tapauksessa mukavasti grillatullekin, sillä seepiat piipahtivat ensin grillissä. Kilosta seepioita riitti hyvin myös makoisaan pastaan.

Seepia taipuu pastan kastikkeeksi siinä missä kalmarikin. Toki tuoreitakin voi käyttää, jos sellaisia saa käsiinsä. Me suuntaammekin pian tuoreiden äyriäisten toivossa Adrianmeren rannikolle.

  • 2 tuoretta kesäsipulia varsineen
  • 2-3 valkosipulin kynttä
  • 3-4 kypsää tomaattia
  • 400-500 g puhdistettuja seepioita
  • öljyä
  • suolaa, mustapippuria
  • lasi valkoviiniä
  • 400 g fusilleja
  • persiljaa

seepiapasta

Pilko sipulit ohuiksi renkaiksi ja säästä varret. Kuori ja pilko valkosipulin kynnet. Kuumenna pannu ja lisää öljy. Kun öljy on lämmennyt, lisää sipuli ja valkosipuli, paista viitisen minuuttia.

Pilko kypsät tomaatit kuutioiksi. Jos et löydä kypsiä tomaatteja, käytä mieluummin säilyketomaatteja. Lisää tomaatit pannulle ja kypsennä 10-15 minuuttia.

Pastan kiehuessa pilko grillatut seepiat sopiviksi suupaloiksi ja pätki sipulin varret. Kun tomaatit ovat pehmenneet, lisää seepiat, sipulin varret ja lasillinen valkoviiniä kastikkeeseen. Anna kiehahtaa  ja tarjoile pastan kera.

Jos käytät grillaamattomia seepioita, paista niitä aluksi oliiviöljyssä 5-7 minuuttia.

Laita pastavesi kiehumaan ajoissa. Keitä pasta al denteksi. Sekoita kastike pastaan. Ripottele päälle hieman tuoretta persiljaa. Nauti pasta kylmän pinot gris –viinin kera.

Advertisements

Kommentointi on suljettu.