Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Herkullisia herneitä roomalaisittain

2 kommenttia

Roomalaisherneet1

Kun tuoreita herneitä on syönyt tarpeeksi monta kahmalollista, voi siirtyä herneohjeisiin. Italialaiset ovat mestareita tekemään herkkua satokauden parhaista kasviksista. Ehkä se johtuu siitä, että niillä korkeuksilla satoa pukkaa  ja paljon.

Kesäsipulin makeus ja pancettan maku sopivat ihanasti yhteen herneiden kanssa. Roomalaiset keittävät herneitä hetken kanaliemessä.

  • 1 l herneenpalkoja riivittynä, n. 300 g herneitä
  • 1 kesäsipuli
  • 50 g parmankinkun kantoja tai parmankinkkua
  • ¼ osa kanaliemikuutiosta, 2 dl kanalientä
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria

Pilko sipuli karkeasti paloiksi ja paista sitä oliiviöljyssä yhdessä parmankinkun kera paistinpannulla, kunnes sipuli saa kauniin värin. Lisää herneet ja kanalientä pannun pohjalle varovasti sen verran, että herneet jäävät vielä näkyviin. Keittele miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes herneet ovat kypsiä. Neste on tässä vaiheessa lähes haihtunut ja sakeutunut. Varo keittämästä herneitä liikaa.

Parhaiten ohjeeseen toimii parman kinkun kantapalast, paksuiksi viipaleiksi veistetyttynä. Näitä saa ainakin Tampereen kauppahallista. Toki voit pyytää lihakauppiasta leikkaamaan parmankinkkua 3 mm paksuiksi siivuksi. Jos käytät valmiiksi viipaloitua parmankinkkua, valitse paksuksi leikattu paketti.

Tähän uppoaa helposti myös ne herneet, jotka ovat jo menneet hieman yli, eivätkä ole enää aivan herkullisimmillaan suoraan paloista syötäväksi.

Ohjeen määristä tulee herkullinen lisuke 3-4 hengelle, pääruoka yhdelle tai kahdelle.

Roomalaisherneet2

 

Mainokset

2 thoughts on “Herkullisia herneitä roomalaisittain

  1. Oi, mulle lounaaksi yksi tuollainen kulhollinen, kiitos!

  2. Mainiota lounasruokaa ja valmistuu melkein vartissa!