Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Grillattuja täplärapuja Välimeren tyyliin

5 kommenttia

ravut-grillissa1

Merroissa mönki mukavasti rapuja rapujuhlia varten. Tillivedessä keitetty rapu ei monen ravustusvuoden jälkeen enää nappaa, joten ravut pääsivät välimerelliseen marinadikylpyyn ennen grilliä. Marinadissa on reippaasti valkosipulia.

Tarkista, että ravut ovat elossa, kuolleita ei saa syödä. Halkaise ravut kahtia näin: Ota rapu työtasolle toiseen käteen, aseta terävä vahva veitsi kilven ja pyrstön rajalle. Halkaise pään kilpi reippaalla liikkeellä silmien välistä. Seuraavaksi poista suoli tarttumalla pyrstön keskimmäiseen levyyn, väännä reippaasti ja vedä suoli irti. Halkaise lopuksi ravun pyrstö. Halkaistuihin rapuihin saa paremmin maut imeytymään ja minusta se on armollisempikin tapa valmistaa rapu ruoaksi kuin keittämällä. Groteski, mutta tehokas.

Valmista marinadi ja sekoita se rapuihin isossa kulhossa. Anna rapujen kylpeä marinadissa tunnin verran jääkaapissa.

ravut-grillissa

Grilliravut neljälle hengelle

  • 16 rapua
  • iso kourallinen persiljaa silputtuna
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 2 rkl sormisuolaa
  • 1/3 – 1/2 punainaista tuoretta chiliä, maun mukaan
  • mustapippuria myllystä

Grillaa ravut hiilillä, 3 minuuttia puoleltaan.

Ravut voi valmistaa myös uunissa grillivastuksen alla, mutta silloin suosin kevyttä kuorrutusta pyrstön päällä.

Tässä ohjeessa on katsottu vähän mallia italialaisesta scampiohjeesta, mutta koska isot katkaravut grillataan ilman kuoria ja täpläravut kuorineen, on marinadissa reippaammat mittasuhteet.

 

Mainokset

5 thoughts on “Grillattuja täplärapuja Välimeren tyyliin

  1. Jee! Noita olisin halunnut olla syömässä!

    • Kiva kuulla! Ravut on hauskaa syötävää porukalla. Tällä keinoin pääsee herkkuun jo vähän nopeammin käsiksi, mutta askarreltavaa jää vielä saksien kanssa.

  2. Herkullisen kuulloinen vaihtoehto! Kiva saada rapukaudelle vähän uutta vinkkiä. 🙂

    • Rapuset on turhaan jääneet tilliliemen vangiksi 🙂 Koska ravustamme itse, tekee mieli tehdä rapuja välillä toisin. Ja taas tuli mieleen, että se pakastin pitaisi sulattaa, että sinne mahtuisi rapusiakin…

      • Ah, itse ravustettaessa onkin vähän paremmat resurssit lähteä kokeilemaan. 🙂 Minulle rapujuhlat ovat monesti sellaista kerran vuodessa-puuhaa, ja silloin tulee helposti mentyä ”sillä perinteisellä”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s