Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Ah, niin hyvää tuorepastaa tryffelikastikkeella

5 kommenttia

tuorepasta-tryffeli

Marchen kesätryffelit ja marchelainen tuore artesaanipasta. Aika lyömätön pari! Sen peittoaa ehkä vain pasta kotimaisilla tryffeleillä. Marchen musta kesätryffeli suostuu luovuttamaan arominsa paremmin kun viipaleita käyttää ihan hieman lämpöisellä pannulla oliiviöljyssä, mistä saadaankin yksinkertainen ja herkullinen kastike.

  • 300 g tuoretta tuorepastaa
  • 30 g tuoretta kesätryffeliä tai 20 g kotimaista villitryffeliä
  • ½ dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • hyvää parmesaania raastettavaksi
kesatryffeli

Marchen musta kesäkulta pesulla.

Pese ja viipaloi tryffeli. Marchelainen kesätryffeli on sen verran kovakuorista, että täydellisen kauniita tryffeliviipaleita on vaikeaa saada tryffelihöylällä tehtyä. Mutta minkä ulkonäössä häviää, sen maussa voittaa. Pienet muruset maustuvat pastan ihanasti.

Lämmitä oliiviöljy keskilämmöllä ja ripottele tryffelit pannulle. Lämmitä tryffeleitä varovasti ja käännä kerran. Varo paistamasta ja  kypsentämistä. Lämpö avaa tryffelin aromit. Anna öljyn imeytyä tryffeliin hetken, öljy maustuu samalla ihanan tryffeliseksi. Ripottele hippuset suolaa tryffeliviipaleiden päälle ja rouhaise kevyesti mustapippuria.

Keitä pasta reilusti suolalla maustetussa vedessä al denteksi.

Kun kaadat pastan keitinveden, ota muutama ruokalusikallinen vettä talteen. Valuta pasta. Kaada oliiviöljy pastan joukkoon, jätä tryffelit vielä pannulle. Lisää keitinvettä jos pasta näyttää kuivakalta. Annostele pasta lautasille, lisää tryffeliviipaleet pastan päälle ja raasta päälle hyvää parmesaania. Nauti kevyen punaviinin kanssa.

Pasta tuotiin samalta matkalta Marchesta kuin tryffelitkin. Hyvä tuorepasta on tryffeleiden arvoinen kaveri. Tuorepasta imee myös makuja paremmin kuin kuiva pasta, joten tuorepastalla saat kaiken irti tryffeleistä.

Tuorepasta ostettiin Offidan kylän pikkuruisesta kaupasta. Pastan paikallinen nimi jäi epäselväksi, mutta tuollaista paksuhkoa hieman rouheisen oloista spagettia pasta oli. Pasta ehti hieman kuivahtaa paperipussissa (kröhm, siis unohtui jääkaappiin), joten se mureni rakettispagetin mittaiseksi. Offidalaisten pastataitureiden maineen säilyttämiseksi tämä selvennys, rakettispagettimaisuus on siis käyttäjälähtöistä.

 

 

 

Advertisements

5 thoughts on “Ah, niin hyvää tuorepastaa tryffelikastikkeella

  1. Tuota olisin halunnut olla syömässä 🙂

    • Oli kyllä hyvää ja yllttävän riittoisaa – meille putkahti pari yllärivierasta ja heidätkin saatiin ruokittua 🙂

  2. Päivitysilmoitus: Mixed grill tuoreista merenelävistä | Ripaus tryffeliä

  3. Hassua huomata että olen kommentoinut tähän noin vuosi sitten ja nyt pääsin tätä tekemään ja syömään 🙂 Jo viime viikolla siis, unohdin vain tänne kirjoitaa… Pienen palan pistin suolapurkkiin joten nyt on tryffelisuolaakin koko talveksi 🙂

    • Kyllä se pasta ja tryffeli vaan on yhdessä hyvää! Pitäisi itsekin vielä tehdä kun tämän syksyn sadon viimeisiä metrejä viedään 🙂