Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Herkkutatit piiloon piirakkaan

4 kommenttia

herkkutattipiirakka Ihana tattivuosi! Piirakka on sitten herkullinen tapa nauttia sienistä. Tämä piiras on hyvää tuoreeltaan ja vielä parempaa lämmitettynä. Tällä kertaa tormistauduin ja tein piirakalle pohjan, pakastimessa kun ei ollut oikotietä odottamassa. Anna del Conten pohjaa paistetaan uunissa ensin 15 minuuttia, sitten lisätään täytteet. Valmistusaikaan on myös varattava puoli tuntia, minkä taikina tarvitsee vetäytymiseen jääkaapissa. Tein kaksinkertaisen ohjeen, koska samalla valmistui myös kantarellipiirakka. Käytin hieman enemmän pohjaa herkkutattien piirakkaan, sillä tatteja oli enemmän kuin kantarelleja. Koska pohjaan tulee yksi munankeltuainen, jätän matemaattisempien ihmisten ratkaistavaksi miten isompi pohja tehdään yhdelle piirakalle. (1,2 kananmunankeltuaista, heheh). Tämä pohjan ohje on siis yhdelle piirakalle.

Piirakanpohja

  • 125 g hienoja vehnäjauhoja
  • 60 g voita
  • ½ tl suolaa
  • 1 iso munankeltuainen
  • 2 rkl kylmää vettä

Yhdistä aineet, lisää lopuksi 2 rkl kylmää vettä. Nosta taikina jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. Paista herkkutatit italialaisen trifolatan ohjeella, eli ensin rakenna makupohja, sitten paista sienet ja pancetta. Jos sinulla on kauniita pikkutatteja, voit säästää osan, leikata sievät tattilohkot ja paistaa oliiviöljyssä koristeeksi.

Herkkutäyte

  • 2 dl kevytkermaa (tai kermaviiliä)
  • 2 kanamunaa
  • 1,5 dl raastettua tuoretta pecorinoa
  • 4 — 5 dl pilkottuaja herkkutatteja
  • pancettaa tai pekonia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • kirveliä
  • timjamia

Laita piirakkataikina vuokaan, painele pohjalle ja nosta hieman reunoille. Paista piirakkaa 15 minuuttia 190 asteessa. Laske lämpö 180 asteeseen, kun otat pohjan pois uunista täyttämistä varten. Riko kananmunat ja yhdistä niihin kerma. Kokeilin kerran piirakkaa myös kermaviiliä, mutta minusta sen happamampi maku ei sovi niin hyvin herkkutateilla kuin kerma. Makuasia? Ota piirakkavuoka uunista, levitä sienipaistos vuokaan. Muista että vuoka on kuuma, älä pyöräyttele vuokaa paljain sormin ympäri niin kuin minä tein. Lisää muna-kermaseos, juustoraaste ja koristetatit. Paista piirakkaa 20 minuuttia 180 asteessa. Nostin lopuksi hieman lämpöä, että pintaa saa kaunista rusketusta. Nauti raikkaan salaatin kera. Vinkki: Jos herkkutatteja peratessa et kelpuuta kuituisia jalkoja, keltaisia pillejä tai haperoita lakkeja piirakkaan, keitä perkuutähteistä herkullinen tattiliemi.

Advertisements

4 thoughts on “Herkkutatit piiloon piirakkaan

  1. Nam! Saako tulla teille syömään?

    • Toki saa! Vaikka blogimiitin muodossa! Nämä piilotatit syötiin jo viime viikonloppuna, mutta maan allahan kasvaa jo tryffeleitä :D.

  2. Mä kans. Enpä muuten ole koskaan tehnyt tateista piirakkaa, monista muista sienistä kyllä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s