Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Punajuurta douglaskuusella

4 kommenttia

douglaspunajuuret Tohdin väittää, että douglaskuusi on uusi rosmariini. Meillä Suomessa ei kasva isoja pöheikköjä rosmariineja, mutta douglaskuusta löytyy ainakin meidän lähimetsästä, vanhan kartanon mailta. Helsingissä Chef & Sommelierin douglasmausteet kerätään lähipuistosta. Douglaskuusia kasvaa Rovaniemen korkeudelle, kertoo Luontoportti. Lähidouglaskuusen oksat ovat korkealla, mutta maasta löytyy aina tipahtaneita vehreitä oksia, enemmän kuin tarpeeksi mausteeksi. Douglaskuusen maku sopii mainiosti kanaan, sinisimpukoihin ja punajuureen.

Douglaspunajuuret

  • 2 isoa punajuurta
  • oliiviöljyä
  • maldonsuolaa
  • 1 rkl douglaskuusen neulasia

douglaspunajuuret1 Lämmitä uuni 220 asteeseen. Pilko kuori ja punajuuri ohuiksi siivuiksi. Laita siivut uuninkestävään vuokaan ja mausta oliiviöljyllä, maldonsuolalla ja douglasin neulasilla.  Paista punajuuria puolisen tuntia. Nauti douglaspunajuuret liha- ja linturuokien lisukkeena. Tietoa douglaskuusesta löytyy esimerkiksi Puutarha.net –osoitteesta  ja Sami Tallbergin Villiruokakeittokirjasta.

4 thoughts on “Punajuurta douglaskuusella

  1. Ihanan syksyinen lisuke! Täytyypä katsoa lähiseudun istutettuja havupuita tarkemmin, jos vaikka pääsisi tätä itsekin kokeilemaan 🙂

    • Punajuuret ovat nyt parhaillaan. Douglaskuusesta meille ovat maistuneet hyvin maahan tippuneet oksat, etenkin kun vanhassa puussa vehreät oksat ovat monen metrin korkeudessa. Chef & Sommelierin Sasu Laukkanen kertoi, että he keräävät myös maasta käyttämänsä oksat, eivät puistokuusista käy oksia taittelemaan 🙂

  2. Kuulostaa todella mielenkiintoiselta eli äkkiä Douglaskuusta metsästämään :).

    • Douglas on ehdottamasti metsästämisen väärti ja siitä vielä kiitollinen että pysyy paikallaan :D. Kun kerran löytää, on jatkossa varma saalis.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.