Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Omenakropsu

2 kommenttia

omenakropsupollo

Pöllö vai pannari?

Pannari eli pohojolaasittain kropsu on kerralla sekä suolainen ruoka että jälkiruoka, kätevää eikös! Ensimmäinen pelillinen syödään juuston ja kinkun kanssa ja jälkkärin päälle lusikoidaan hilloa.

Paitsi, että omenan voi viipaloida mukaan jo kropsutaikinaan pellille.  Ohuet omenaviipaleet pehmenevät uunissa. Jos kaapissa ei ole hilloa, mutta omenapuut notkuvat ompuista, on tässä nopein oikotie onneen.

Tee kropsutaikin eli pohojolaasen pannarin ohjeen mukaisesti ja valmistele uunipellit ohjeen mukaan.

Kuori omenat ja poista siemenkota omenaporalla. Leikkaa omenasta alle puoli senttia paksuja rinkuloita. Tai lohkoja, tai mihin muotoon omena nyt taipuukaan. Kaada puolet taikinasta voidellulle pellille. Ripottele omenarinkulat taikinan päälle. Paista pannareita 225 asteessa 20 minuuttia. Omenakropsu ei kupruile kenties niin paljon kuin tavallinen pannari. Vahdi kuitenkin, etteivät kuprut pääse kärvähtämään.

Juomasuositus: kylmä rasvaton maito.

omenakropsu

 

Advertisements

2 thoughts on “Omenakropsu

  1. Kieltämättä kätevä resepti. 😉

  2. Tässä on nyt se kuuluisa oikotie onneen 😊.