Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Marsalaporkkanat

Jätä kommentti

marsalaporkkanat

Helppo ja maukas lisuke syntyy marsalaviinissä haudutetuista porkkanoista. Ainoa haastava osuus on löytää Alkosta kuivahkoa marsalaa.

  • 4 keskikokoista porkkanaa
  • oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • suolaa
  • rakuunaa
  • puolikuivaa marsalaa

Kuori porkkanat ja leikkaa niistä tasaisenpaksuisia kiekkoja. Kuumenna tilkka oliiviöljyä paistinpannulla ja paista porkkanoihin hieman pintaa pannulla. Mausta kevyellä rouhauksella mustapippuria, sormisuolalla ja rakuunalla. Kaada pannulle marsalaa niin että porkkanat juuri ja juuri peittyvät. Anna alkoholin haihtua ensin ja sitten laita kansi päälle. Keittele niin, että porkkanoihin jää hienoinen al dente tuntuma. Marsala imeytyy porkkanoihin lähes kokonaan.

Nauti hienoista makeutta kaipaavien liha tai kalaruokien lisukkeena.

Harvakseltaan kun tätä tekee, vaihtuu Marsala Alkossa aina. Vecchioflorio Marsala Superiore on se hieman kuivempi, mutta tällä hetkellä sitä löytyy vain tilausvalikoimasta. Joskus A-marketista sai myös kuivempaa Marsalaa pienessä pullokoossa, mikä oli aivan ideaali ruoanlaittokäyttöön.

Mutta kun Marsalan on hankkinut, voi sitä käyttää monen muunkin ruoan maustamiseen, vaikkapa kuhafileen tai vasikanleikkeen kastikkeeksi. Näistä myöhemmin lisää.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.