Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Ravintola Antarctique ja Bryssel kuvin

Jätä kommentti

simpukat

Ravintola Antarctique oli hieman epäselvä tapaus etukäteen. Tripadvisor  pursusi kehuja ravintolasta ja sen tuoreista merenelävistä. Ravintolalla ei ole verkkosivuja. Eri lähteissä olevat kuvatkin paikasta näyttivät enemmän kalatorilta.

Pyörin aikani huvittelemassa Marollesin antiikkimarkkinoilla silmäilemällä kaikkea mitä ei missään nimessä kannattaisi ostaa tuliaisiksi: huonekaluja, auton osia, hienoja itämaisia mattoja, valaisimia, kristallia. Etanapannua hetken harkitsin, mutta väri ei ollut mieleinen.

Antarctique sijaitsi rautatien toisella puolen, vajaan kilometrin päässä Marollesin kaupunginosasta, Stalingrad-nimisellä kadulla. Mietin hetken kirpparitorin vieressä terassilla vehnäoluen äärellä, että kannattaako lähteä hortoilemaan hyvistä ja edullisista ravintoloistaan kuuluisasta Marollesista, jossa etnisiä ravintoloita oli joka kulmalla. Otin riskin ja hankkiuduin sinne. Kyllä kannatti!

kalatiski

Ravintolan konsepti on siis se, että valitset kilometrin mittaiselta kalatiskiltä mitä haluat syödä. Mereneläviä: rapuja, simpukoita, mustekaloja. Olen tullut taivaaseen! Kaloja joka lähtöön, osan tunnistan, osaa en. Englantia puhuva myyjä huikattiin keittiön puolelta palvelemaan minua. Hän selitti, että saan valita mitä syön ja miten haluan sen valmistettavan. Runsaudenpula! Neuvottelun jälkeen tilasin kenties mantelisimpukoita alkupalaksi, pääruoaksi grillattua kalmaria ja paistettua kampelaa. Viiniä ei ravintolassa uskonnollisista syistä ollut tarjolla.

Lähi-idän keittiön maut olivat taivaallisia. Simpukoiden kastikkeessa oli sellaisia mausteita ja syvänteitä, joita en ole koskaan maistanut. Kysyin ja jälleen sain vastauksen, It´s a secret, even I don´t know it. Mikä brysseliläinen hokema tämä nyt on?

Kaikki oli aivan tuoretta. Kalastajana pienikin vanhan kalan vivahde hyppää esiin, mutta täällä siitä ei ollut pelkoa.

Lyhyellä työmatkalla ehti vain vähän penkoa Brysseliä ja sen ravintoloita, mutta kaupungista jäi yllättävän rento ja tosi mukava ja tietysti kansainvälinen fiilis.

aquatarian

kirppari

Antiikkimarkkinathan on lentokoneella matkustavan se tuliaiasostosten paikka. Ostaisinko hienon kynttilänjalan? Tai puutarhatontun? Place du Jeu de Balle –aukion markkinoilta löytyy jokaiseen lähtöön.

kirppari1

Kankaskaupassa kävi hulina.

kirppari3

katumaalaus

Kolmen mailin mittaiselta sarjakuva -reitiltä löytyy Tintti-sarjakuvaa. Ei mitään hajua kuuluuko tämä reitin varrelle.

 

aux-bryssels

La Brasserie de Bruxelles tarjosi työporukalle hyvän lounaan ja hienon seinämaalauksen.

liekitys

Kuuluisia vohveleita liekitetään. Tällä kertaa jäi vielä maistamatta. Yksi syy lisää palata Brysseliin.

katutaidetta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.