Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Tryffelikuonot Aamulehdessä

4 kommenttia

moro2

Koirathan eivät saa koskaan kurotella pöydälle, mutta nyt on erikoistapaus. Cira ihmettelee miksi Brina on päässyt koko aukeaman kuvaan.

Aamulehden torstaisesta Moro-liitteestä löytyy kiva juttu kotimaisista tryffeleistä. Haastattelun lisäksi lehdessä on hauskoja kuvia meidän tryffelikoirista. Mukana myös pari Chef Santerin vinkkiä tryffelivoin monipuoliseen käyttöön.

Jutunteko oli hauskaa, kun valokuvaaja Emil Bobyrevillä oli hieno visio ottaa kuva kuononkorkeudelta. Kuvissa näkyy myös meidän salainen ase, italialainen tryffelikuokka.

Moron verkkoversiosta löytyy lyhyempi juttu. Verkkoliitteessä on myös Maalaiskanaa ripauksellä tryffeliä -ohje.

moro1

 

4 thoughts on “Tryffelikuonot Aamulehdessä

 1. Uuuuu, nuo kuvat nostavat koirakuumetta parilla asteella. Nyt meillä olisi enemmän tilaakin, omaa pihaa ei tosin vieläkään.

  • Koirarotuja on niin moneen lähtöön, että kaikkiin asumismuotoihin löytyy sopivia. Mulla on kokemusta vaan lagotoista, jotka voiva olla kerrostalossa vähän äänekkäitä, niillä on kun on tuo reviirin vartioiminen niin verissä. Nyt noi on niin lutuisia kun nukkuvat 😉 Saavat meinaan lajityypillistä toimintaa näihin aikoihin tarpeeksi 🙂

 2. Kyllä on hienoa että meillä Suomessakin!
  Mikä on mielestänne suomalaisen ja vaikkapa sitten italialaisen tryffelin makuero?
  Edellisessä postissa sanoitte, että kaikki maan alla kasvavat sienet eivät ole tryffeleitä. Oletteko nähneet näitä (siis muita mitä lie öhkömönköjä), vai onko niin, että niitä ei tule näkemäänkään jos on ammattitaitoiseksi koulutettu koira töissä?

  • Kiitos vierailusta, mk! Kyllä Suomessa on mahtavat varannot villiä ruokaa.

   Tuo makuero on mielenkiintoinen juttu ja vaikea oikein sanoin kuvailla tai pistää makujärjestykseen. Ihan kalleimpia Alban tryffeleitä en ole koskaan päässyt maistamaan, mutta nuuhkaista olen saanut ravintolan keittiössä. Italian mustissa tryffeleissä on samoja aromeja kuin suomalaisessa ja sitten toisaalta kuitenkin hyvin erilainen, omanlaisensa maku. Suomalainen on aromaattisen ja herkän makuinen ja sitä tarvitaan vain vähän maustamaan ruokaa.

   Meidän koirat eivät kaiva maahinkaisia ja muita öhkömöhköjä, tiedä sitten johtuuko se siitä etteivät niitä haista vai siitä ettei niitä ole siihen opetettu?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.