Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Fregolapastaa, savulohta ja lehtikaalia

3 kommenttia

fregolapasta-t

Tämä mahtava pastaohje syntyi vahingossa ensimmäisellä kerralla. Kaapissa oli kylmäsavulohta, lehtikaali piti saada käytetyksi ja edellisenä päivänä keitetyn fregolan ihana maku houkutteli uudelleen. Sattumalta syntyi pastaa, jota himoan aina uudestaan.

  • 250 g fregolapastaa
  • 5 lehteä lehtikaalia
  • 200 g kylmäsavulohta
  • 1 kynsi valkosipulia
  • oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • suolaa

Keitä fregola kypsäksi hyvin suolatussa vedessä ja valuta.

Huuhtele pastan kiehuessa lehtikaalin lehdet, leikkaa paksut ruodot pois ja pilko. Pilko valkosipuli. Leikkaa kylmäsavulohi suupaloiksi. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja laita valkosipuli ja lehtikaali pannulle hautumaan.

Lisää pasta pannulle, anna hetki paahtua, maista ja mausta tarpeen mukaan. Lisää lohi ja anna makujen hetki tekeytyä. Nauti!

Mainokset

3 thoughts on “Fregolapastaa, savulohta ja lehtikaalia

  1. Meillä on fregola testaamatta. Lehtikaalia on sentään puputettu iso varrellinen viikossa. Nyt niitä myyvä viljelijä siirtyy torimyynnistä hirvestykseen, joten pitää katsoa, onko kaupassa kelvollisia kaaleja.

    • Mulle meinasi käydä köpelösti, ostin kerran fregolaa ja sitten unohdin mistä ostin. Löysin sitten omia jälkiäni pitkin kulkemalla, Tampereen Sokokselta :). Siinä on kyllä jotain erityisen herkullista. En halua tietää kalorimääriä…

  2. Sattumalta syntyy usein parhaat reseptit. kalaa en voi syödä, mutta savustettu ilmakuivattu kinkku voisi sopia tähän.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s