Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Ihan parasta hevosen ulkofilettä tryffelillä

4 kommenttia

hevosen-filee-tryffeli

Maanläheiset maut rakastavat toisiaan, suomalainen tryffeli, hevosen pihvi ja voi. Paistoin hevosen ulkofileen runsaassa voissa ja raastoin päälle tryffeliä. Pihvien pinta ruskistui kenties reippaasti jonkun makuun, mutta pihveistä tuli täydellisen medium miinus –kypsiä ja paistovoista tiivistyi ihanaa tryffelikastiketta, jossa uuniperunoita piti käyttää hieman lepäilemässä ja imemässä makua.

Tryffelipihvit kahdelle

  • 400 g hevosen ulkofilettä tai sisäfilettä
  • 5 g kotimaista tryffeliä tai tryffelivoita
  • 30 g voita
  • 1/2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

hevosen-fileet-tryffelit

Ota hevosen file huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista. Kuumenna pannu, lisää pannulle oikeaa voita ja oliiviöljyä. Odota kun että vaahto voista laskeutuu ja laita fileet pannulle yksi kerrallaan hiljakseen siten että pannu pysyy kunnolla kuumana. Rouhaise päälle mustapippuria ja ripottele sormisuolaa. Jos tavoittelet medium miinus –kypsyistä niin kuin me, odota että pihvin pinnalle alkaa nousta ensimmäiset pisarat lihasnestettä. Käännä pihvi ja paista toiselta puolen.

Raasta tuoretta tryffeliä päälle. Ota pannu pois hellalta ja laita kansi hetkeksi päälle, jotta tryffeli ehtii tekeytyä ja saa parhaat arominsa esille.

Tarjoile uuniveneperunoiden ja uunikasvisten kanssa. Candiallen Chianti Classico 2007 on tuorella tryffelillä maustettujen hevosen pihvien arvoinen viini. Jos viiniä jää vielä jälkiruoaksi, ehdoton kumppani on Herkkujuustolan Väinö, jos löydät sitä sopivan kypsänä.

Mainokset

4 thoughts on “Ihan parasta hevosen ulkofilettä tryffelillä

  1. Hevonen on aina hirnuvan hyvää, mutta tryffelin kanssa se on varmasti herkullista. Tätä yhdistelmää on pakko kokeilla itsekin!

  2. Ihan luksusta. Kaapissa odottaa tryffeliä purkissa. Pitää miettiä huolella peräkkäisille päiville sopivan tryffelipitoiset ruoat, että se tulee varmasti käytettyä.

    • Jonna, olisi tosi kiinnostavaa nähdä mitä kokkaat tryffelistä! Onko sienet suomalaisia tryffeleitä vai ulkomaan tuliaisia?