Maanläheiset maut rakastavat toisiaan, suomalainen tryffeli, hevosen pihvi ja voi. Paistoin hevosen ulkofileen runsaassa voissa ja raastoin päälle tryffeliä. Pihvien pinta ruskistui kenties reippaasti jonkun makuun, mutta pihveistä tuli täydellisen medium miinus –kypsiä ja paistovoista tiivistyi ihanaa tryffelikastiketta, jossa uuniperunoita piti käyttää hieman lepäilemässä ja imemässä makua.
Tryffelipihvit kahdelle
- 400 g hevosen ulkofilettä tai sisäfilettä
- 5 g kotimaista tryffeliä tai tryffelivoita
- 30 g voita
- 1/2 rkl oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
Ota hevosen file huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista. Kuumenna pannu, lisää pannulle oikeaa voita ja oliiviöljyä. Odota kun että vaahto voista laskeutuu ja laita fileet pannulle yksi kerrallaan hiljakseen siten että pannu pysyy kunnolla kuumana. Rouhaise päälle mustapippuria ja ripottele sormisuolaa. Jos tavoittelet medium miinus –kypsyistä niin kuin me, odota että pihvin pinnalle alkaa nousta ensimmäiset pisarat lihasnestettä. Käännä pihvi ja paista toiselta puolen.
Raasta tuoretta tryffeliä päälle. Ota pannu pois hellalta ja laita kansi hetkeksi päälle, jotta tryffeli ehtii tekeytyä ja saa parhaat arominsa esille.
Tarjoile uuniveneperunoiden ja uunikasvisten kanssa. Candiallen Chianti Classico 2007 on tuorella tryffelillä maustettujen hevosen pihvien arvoinen viini. Jos viiniä jää vielä jälkiruoaksi, ehdoton kumppani on Herkkujuustolan Väinö, jos löydät sitä sopivan kypsänä.
18.10.2014 16:07
Hevonen on aina hirnuvan hyvää, mutta tryffelin kanssa se on varmasti herkullista. Tätä yhdistelmää on pakko kokeilla itsekin!
19.10.2014 15:42
Heppa, tryffeli ja voi on ihan kuningasyhdistelmä!
19.10.2014 11:47
Ihan luksusta. Kaapissa odottaa tryffeliä purkissa. Pitää miettiä huolella peräkkäisille päiville sopivan tryffelipitoiset ruoat, että se tulee varmasti käytettyä.
19.10.2014 15:48
Jonna, olisi tosi kiinnostavaa nähdä mitä kokkaat tryffelistä! Onko sienet suomalaisia tryffeleitä vai ulkomaan tuliaisia?