Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Klassikko uudella twistillä: nakkikastike srirachalla

6 kommenttia

Nakkikastike-srirachalla

Edellisestä nakkikastikkeesta kuoriperunoilla on varmaan vierähtänyt vuosikymmen. Mutta joskus on poistuttava rohkeasti mukavuusalueelta. Ruskea kastike srirachalla alkoi itää ajatuksena kun ajelin tryffelinkaivuusta kotiin päin. Kastikkeesta tuli yllättävän hyvää, jopa hieman koukuttavaa niin kuin melkein kaikki srirachalla maustettu on. Lapsiperheen klassikosta syntyy uudenlaista lohturuokaa pienellä maustetwistillä.

Chilinen nakkikastike kahdelle

  • 6 luomunakkia
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 1 rkl voita
  • 4 dl vettä
  • 3 rkl tomaattipyrettä
  • 1 tl srirachaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Koska edellisen ruskean kastikkeen tekemisen jälkeen on vettä virrannut Tammerkoskessa paljon, piti vähän maistella matkalla. Edellisellä kerralla taisin saada paakkuisempaa kastiketta aikaan, mutta nyt jauhot paahtuivat kauniisti ja sekoittuivat nesteeseen ilman isompia klönttejä.

Ruskean kastikkeen saloista voi lukea varmaan tusinoista suomalaisen perinnekeittiön keittokirjoista. Periaate on kuitenkin yksinkertainen, sulata pannulla voi, sirottele jauhot sekaan ja paahda seosta kunnes jauhot ovat kunnolla tummuneet. Klassikossa voi mennä pieleen jauhojen kärähtäminen tai paakkuntuminen. Vahdi jauhoja koko ajan ja hämmennä ahkerasti.

Sekoita vesi pienissä erissä ja hämmennä lastalla jauhopaakkuja nesteeseen. Kun jauhot ovat sekoittuneet, lisää tomaattipyre, mustapippuri, suola ja sriracha. Lisäsin tomaattipyrettä pariin otteeseen, että sain mieleisen maun kastikkeelle. Kastikkeesta ei tullut kovin lievää, sillä pidän tiiviimmästä koostumuksesta eikä kastiketta tarvitse olla lautasella kauhatolkulla. Lievemmän kastikkeen ystävät voivat lisätä enemmän nestettä ja hakea sopivia mittasuhteita makuihin.

Kastikkeen kypsyessä pilko nakit ja ruskista nopeasti. Sekoita kastikkeeseen ja anna nakkien hetki maustua soosissa ja saada sopivasti chilikastikkeen makua. Tarjoa kuorineen keitettyjen perunoiden tai perunamuussin sekä salaatin kanssa. Ruokajuomaksi sopii rasvaton maito.

Advertisements

6 thoughts on “Klassikko uudella twistillä: nakkikastike srirachalla

  1. Nakkikastike on kyllä lohturuokien lohturuoka. Shirachalla maustettuna kuullostaa vieläkin paremmalta, jos se nyt mitenkään on mahdollista 🙂

  2. Shirachaa kuluu meillä runsaasti ja tämä on kyllä kiva idea. Ehdottomasti sopii makaroonilaatikkoon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s