Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Punertavaa vasikan paistia ja ihanaa tryffelikastiketta

4 kommenttia

vasikanpaisti

Tein vasikanpaistia tryffelikastikkeella kylässä käyneille ystäville. Paisti kypsyi juuri sopivan punertavaksi, liha oli pehmeää ja herkullista. Kastike lähes karamellisoitui ja tryffeli oli kastikkeessa parhaimmillaan. Pyyhimme kastiketta pannulta paistinpaloilla, jotta viimeisetkin tipat saatiin suihin.

Vasikan paisti uunissa

  • 700 vasikan kulmapaistia
  • oliiviöljyä
  • voita
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 10 g tryffeliä
  • lasillinen valkoviiniä
  • (vasikkafondia tai lihalientä)

Ota paisti huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen. Säädä uuni 120 asteeseen. Paista lihan kaikki pinnat kiinni paistinpannulla voin ja oliiviöljyn sekoituksessa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Nosta liha pannulla uuniin tai siirrä paisti uuninkestävään vuokaan ja laita paistolämpömittari lihan keskikohtaan. Jos sinulla on uunissa automaattinen mittari, aseta hälytys 58 asteeseen. Silloin lihasta tulee mukavan punertavaa, mediumkypsää.

vasikanpaisti1

Kun asteluku on saavutettu, nosta liha folion päälle. Ripottele kolmasosa tryffeliviipaleista päälle ja kääräise folio kiinni. Kietaise froteinen keittiöpyyhe pitämään liha kuumana. Anna vetäytyä kymmenen minuuttia.

Kaada uunipannulta paistista irronnut neste paistinpannulle kastikkeen pohjaksi. Nosta lämpö ja lisää mukaan valkoviiniä. Voit myös lisätä vasikkafondia tai lihalientä. Kiehauta kastike kokoon. Maista ja mausta sopivasti mustapippurilla ja suolalla. Ripottele loput tryffelit kastikkeeseen ja anna sienien lämmetä.

Avaa paistipaketti ja leikkaa leikkuulaudalla paistista siivut. Jos lihasnestettä irtoaa, pidä huoli että se päätyy mukaan kastikkeeseen.

vasikanpaisti-tryffeli

Tarjoile perunamuussin, marsalaporkkanoiden ja vihreiden papujen kanssa. Pehmeätanniinen rustiikkinen Valpolicella Classico on maistui hienosti rosén vasikan ja kevyesti hapokkaan kastikkeen kanssa.

Henkilökohtainen it-tukeni Ahti pelasti kyläillessä tietokoneen jumiin mennen varmuuskopioinnin, joten ruokakuviakaan ei enää uhkaa äkkituho. Kiitokset!

Advertisement

4 thoughts on “Punertavaa vasikan paistia ja ihanaa tryffelikastiketta

  1. Pyörryttävän ihanan kuuloista!

  2. Oih, kyllä maistuisi! 🙂