Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Huomenta, saisiko olla munakokkelia tryffelillä?

2 kommenttia

tryffelimunakokkeli

Tryffeli ja kanamuna muodostavat klassisen parin. Pehmeän kostea, juuri ja juuri kiinteytynyt munakkokkoli ja kotimainen tryffeli. Tästä ei aamiainen parane!

Munakokkeli kahdelle

  • 4 luomumunaa
  • 1 dl kevytkermaa (15%)
  • muutama gramma suomalaista tryffeliä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • oliiviöljyä

tryffelimunakokkeli1

Pilko tryffelit pieniksi. Osan voit jättää näyttäviksi lastuiksi pinnnalle ripottelemista varten.

Riko neljä luomumunaa ja vatkaa haarukalla hyvin. Nero Wolfe- kirjoissa kulinaristidekkarin henkilökohtainen chef Fritz vatkaa munakokkelia vähintään puoli tuntia. Rex Stout taitaa vähän liioitella? Minulle riittää se, että kananmunan rakenteeseen tulee mukaan vähän ilmaa kuohkeuttamaan. Sekoita kevytkerma joukkoon. Ken tykkää, voi käyttää täyskermaa. Minun makuun se on vähän liian täyteläistä, 15-prosenttinen on juuri sopivaa (vaikka ostankin kermaa vedellä laimennettuna).

Ripottele joukkoon suolaa, rouhaise mustapippuria ja pääosa tryffeleistä.

tryffelimunakokkeli2

Ahtilan lähikanalan luomumuna on ihanan keltaista.

Italiaanot maustavat kananmunan pitämällä tryffelit ja kanamunat samassa purkissa. Huokoinen kananmunan kuori päästää aromit läpi eikä kallista tryffeliä tarvitse kuin höylätä hieman pinnalle. Mutta koska minulla on sattumalta ylitarjontaa miniskideistä tryffeleistä, pilkon tryffeliä sekä munakokkelin joukkoon että höylään niitä pinnalle.

Kuumenna maltillisella lämmöllä pannulla oliiviöljyä ja kaada munakermaseos pannulle. Sekoita puuhaarukalla jatkuvasti. Tarkkaile herkeämättä, jos haluat että kokkeli jää maukkaan kuohkeaksi, kosteaksi ja meheväksi. Ripottele tryffelilastut pinnalle hetkeä ennen kuin uskot että kokkeli on valmis.

Maalaisleipää kylkeen ja kylmää rasvatonta maitoa lasiin.

munakokkelipannu

Japanilaisessa munakaspannussa syntyy passeli kokkelikin.

tryffelit-keltaisella

Advertisements

2 thoughts on “Huomenta, saisiko olla munakokkelia tryffelillä?

  1. No ei parane brekkari tästä, ei sitten millään!

  2. Tämä on viikonlopun luksusta! Arkena meneekin kaurapuuron voimalla 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s