Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Rosepippurilla maustetut kampasimpukat

Jätä kommentti

kampasimpukat-kastikkeessa

Kampasimpukka saa kevyen, mutta syvän ja täyteläisen makuisen kastikkeen rosepippurin, punaisen paprikan ja valkoviinin maustamana. Kastike on niin hyvää, että hollilla on oltava hyvää vaaleaa leipää jolla saa viimeisetkin rippeet kastikkeesta nautittua. Ja mikä parasta, tämän tekemiseen menee vain muutama minuutti.

Cape sante al pepe rosa

  • 12 kampasimpukkaa
  • voita
  • 9 rosepippuria
  • 1 cm pala punaista ramiropaprikaa
  • persiljaa
  • valkoviiniä
  • suolaa

Pilko paprika pikkuruisiksi paloiksi. Rouhi rosepippurit morttelissa tai hätätapauksessa kahden ruokalusikan välissä kuten minä, sillä huusollin morttelit näyttivät epäilyttävän mausteisilta ja siinä hässäkässä nopein konsti oli lusikkatemppu.

Kelien viiletessä tykkään lämmittää lautaset mikrossa. Kylmä kivitavara jäähdyttää ruoan kuin ruoan liian nopsaan. Nosta siis alkuruokalautaset mikroon lämpiämään. Villeroy & Bochin, Iittalan ja myös erinäiset irtolautaset ovat kestäneet yli 20 vuotta mikrottamista, joten uskallan suositella tätä pika-apua onneen eli kuumaan ruokaan lautasella.

Kuivaa kampasimpukat talouspaperilla tai pyyhkeellä. Kummenna osa voista pannussa ja ruskista simpukoille kaunis pinta molemmilta puolilta.  Pinta saa olla hieman rapeamman ruskea kun kuvassa. Paistoaika on lyhyt, yhteensä minuutti. Suolaa ja pirskota päälle valkoviiniä.

Ota kuumat lautaset mikrosta, asettele kolme kampasimpukkaa kullekin lautaselle.

Lisää pannulle hieman voita ja tilkka viiniä, kuumenna ja lisää murskatut rosepippurit ja silputtu paprika. Paprikaa ei tarvita paljoa, ettei se käy isottelemaan annoksessa. Kiehauta kastike pikaisesti kokoon ja kaada kampasimpukoiden päälle. Tarjoile heti.

Ohje on peräisin Italian keittiö –kirjasta, mikä on aivan mahtava italialaisen keittiön perusteos. Sitä on selattu niin ahkerasti, että kirjan selkämys on hajoamaisillaan. Onko kenelläkään vinkkejä keittiömme kulmakiven pelastamiseksi?

italia-keittio

Tallenna

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s