Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Ruijanpallasta pannulla

ruijanpallas

– Se toimii niin kuin pihvi, kehui kauppahallin kalatiskin myyjä. Ostin pari fileenpalaa ruijanpallasta alkupalaksi uteliaisuuttani ja herkullinen löytö kala onkin. Kalan liha maistuu ihanan keveästi makealle, koostumus on mukavan kiinteää ja nahasta tulee näin paistettuna taivaallisen rapeaa.

Flunssaisena en muistanut hallissa kysellä alkuperää ja ekologisuutta. Kotona tietoisuus heräsi: WWF on pistänyt ruijanpallasen vältettävien listalle.

Omantunnon kanssa painiessa katsoin digiboksilta rästissä olevaa Top chefin uusintakautta. Kuinka ollakaan melkein joka toinen annos oli ruijanpallasta ja joka toinen kampasimpukkaa. Se vähän lievitti tunnontuskia.

Paistoin ruijanpallaksen reippaalla lämmöllä. Kuumenna pannu kunnolla ja käytä sellaista öljyä joka kestää hyvin kuumennusta. Oliiviöljy ei ole ihan parasta kuumaan paistoon. Pannulleni lorahti rypsiöljypullon viimeiset pisarat.

Ruijanpallasta alkupalaksi

  • 2 pientä filepalaa ruijanpallasta
  • rypsiöljyä
  • pieni hyppysellinen tuoratta rosmariinia
  • pieni hyppysellinen tuoretta tinjamia
  • pieni hyppysellinen tuoretta persiljaa
  • mustapippuria
  • sormisuolaa

Kuumenna öljy ja laita kalafileen palat pannulle nahkapuoli alaspäin. Paista 3-4 minuuttia nahkapuolelta, paksuudesta riippuen. Paina paistolastalla pannua vasten.

Ripottele päälle pilkotut yrtit, rouhaise kevyesti mustapippuria ja sormisuolaa.

Käännä ja paista minuutti. Ennen tarjoilua voit pirskotella pinnalle öliiviöljyä ja hieman tuoretta silopersiljaa. Nauti rapsakan rieslingin kanssa.

Ruijanpallakseen tutustuessa kaikui korvissa Monty Pythonin Halibut-sketsi.

Mainokset

Kommentointi on suljettu.