Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Herkullista kaniinia Carluccion tapaan

kaniinia-carluccio

Antonio Carluccion ohjeella tehty kaniini on ihan parasta pitkään aikaan. Mehevää, maukasta, herkkää, mutta rehellisen makuista ruokaa. Samassa padassa valmistuu kaniini, peruna ja kastike.

Ohje on helppo, etenkin jos kani on jo valmiiksi pilkottu. Mutta minäkin selvisin kokonaisen kanin pilkkomisesta – oli meinaan laatuaikaa ihan yksin koko viikonloppu. Ei edes koiria varastelemassa selän takaa herkkuja.

Carluccion kanipata perunoilla

  • 1,3 kg kaniinia
  • 10-15 pientä perunaa
  • 3 pientä sipulia
  • 3 pientä oksaa rosmariinia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • oliiviöljyä
  • vehnäjauhoja
  • 1,5 dl valkoviiniä

Pilko kaniini muuten metsästäjän tapaan, mutta fileselän voi pilkkoa rouheasti vain pariin palaan. Tässä kanissa oli kaikki sisukset jäljellä, pistin maksan ja munuaiset pakkaseen, pään ja muut sisälmykset kompostiin.

Jauhota palat kevyesti, varistele ylimääräiset jauhot pois. Pilko sipulit ja pese pikkuperunat.

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Kuumenna uuninkestävässä padassa oliiviöljyä ja ruskista kaniininpalat pienissä erissä kaikilta puoliltaan. Nosta palat pois sitä mukaa kun ne ovat ruskistuneet ja pidä lämpimänä. Kaada viini pataan ja kaavi lastalla padan pohjalta maut viiniin. Lisää pataan pilkotut sipulit, rosmariinin oksat, pestyt pikkuperunat, kaninpalat, suolaa maun mukaan ja rouhi sopivasti mustapippuria. Pyöräytä perunoita ja kaniinin paloja padassa, jotta maut leviävät ja nosta pata kansi päällä uuniin.

Paista pataa 30-40 minuuttia kannen kanssa. Puolessa välissä kääntele perunat ja kaninpalat kertaalleen, niin että ne kypsyvät tasaisesti viinissä.

Ota kansi pois ja paista vielä 10 minuuttia ilman kantta. Minulla pata viivähti hieman pidempään, sillä alkupalan kanssa tuli viivettä. Ylimääräinen vartti sammutetussa uunissa ei suinkaan kuivattanut kaniinia vaan saattaa jopa olla mehevyyden osatekijä.

Kanipadan kanssa maistuu Alkon lupaava uutuusripasso Valpolicellasta, Soprasasso 13,98 €.

Carluccio on se toinen niistä italialaisista toisilleen vinoilevista chefeistä. Minulla on pari hänen keittokirjoistaan. Toinen on Gennaro Contaldo, Jamie Oliverin oppi-isä.

Carluccion kaniohje on ollut kokeiltavien jonossa jo jonkin aikaa, uusien perunoiden sesonkikin ehti jo mennä.  Vanhatkin pikkuperunat toimivat vallan hyvin.

 

Advertisement

Kommentointi on suljettu.