Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Sydänsimpukoita gratinoituna

2 kommenttia

sydansimpukat-gratinoitu

Ihan parhaita simpukoita! Valkoviinissä tehdyistä sydänsimpukoista jäi hieman yli ja päätin gratinoida valmiiksi kypsät simpukat alkupalaksi seuraavana päivänä. Jatkojalostettuna simpukat olivat vielä paremman makuisia, jos suinkin mahdollista.

Alkupala kahdellesydansimpukat-gratinoitu1

  • 20 kpl valkoviinissä kypsennettyjä sydänsimpukoita
  • ½ dl vaalean leivän muruja
  • 1-1,5 rlk oliiviöljyä
  • persiljaa
  • valkosipulin kynsi

Lado simpukat uunivuokaan. Täytä myös tyhjä simpukankuoren puolisko simpukalla, näin saat uunivuoan maksimaalisesti käyttöön.

Valmista täyte. Ota kuivahtanutta vaaleaa leipää, mieluiten patonkia ja raasta tai pilko vajaan viiden sentin pätkä muruiksi. Tykkään gratiinissa mieluummin rouheammista leivänmuruista kuin hienosta korppujauhosta. Laita murut kuppiin ja sekoita joukkoon pilkottu valkosipuli, persilja ja oliiviöljy. Suolaa en lisännyt, sillä sydänsimpukat olivat kohtuullisen suolaisia itsessään.

Ripottele maustetut leivänmurut simpukoiden päälle ja nosta ylätasolle 200 asteiseen uuniin. Annos on valmis kun murut alkavat saada väriä.

Voit myös lisätä parmesaania. Minä en laittanut, sillä olen sisäistänyt komisario Montalbanon ohjeen: ei parmesaania mereneläville. Eikä sitä  kaivannutkaan.

Nauti hyvän alsacelaisen pinot grisin, vaikka Adamin Pinot Gris Reserven kanssa.

Mainokset

2 thoughts on “Sydänsimpukoita gratinoituna

  1. Kuulostaa herkulliselta! Vielä, kun simpukoita joskus jäisi ensimmäiseltä syöntikerralta yli, että pääsisi kokeilemaan. Täytyypä ostaa ensi kerralla tupla-annos!

    • Kerralla enemmän, sen harvan kerran kun tulee vastaan ;:)! Olemme gratinoineet useimmin sinisimpukoita, niitä kun on enemmän tarjolla, mutta tämä oli kyllä ihan ylivetohyvää.