Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Sitko Pizza & Bar – parasta pizzaa Tampereella

Jätä kommentti

sitko-ikkuna

Suomalaisessa pizzakulttuurissa Tampereen uusi tulokas Sitko on mielenkiintoinen poikkeus. Pizzahan on niin yksinkertainen ruoka, että se vaatii parhaat mahdolliset raaka-aineet maistuakseen hyvältä. Seitsemän euron peruspizzassa ruokailun puolivälissä suu alkaa olla jo niin tukossa rasvasta, että sitä ei tee mieli syödä loppuun.

Sitkon salaisuus on pohjassa, joka on huolella valmistettu, kaksi päivää kylmässä kohotettu.  Maukas pohja antaa tuen yksinkertaisille täytteille: ei ylenpaltista tomaattikastiketta  tai juustoa. Vaikutelma on raikas, kevyt ja samalla maukas. Sitko osaa tehdä pizzat hyvin.

Tampereella samantasoista pizzaa sai aikoinaan Ristorante Perlasta, ennen kuin Carlo kyllästyi jatkuviin kebabkyselyihin ja siirsi pizzauunin pois keittiöstä.

Viinit osuvat hyvin kohdilleen. Corvina-rypäleesta tehty punkku on hyvä perusjuoma pizzalle, vaikka chilipizzan kanssa viinille tulikin erimielisyyksiä. Tuoreet vahvat ohuesti viipaloidut chilit eivät taipuneet punaviinillä, mutta onneksi tarjoilija pelasti tilanteen. Kungfu Girlin raikas eloisuus huuhteli makunystyröitä chilipurennan jälkeen.

Jos viini ei maistu, tarjolla on myös hyvä valikoima oluita ja siidereitä.

Perusvalikoimassa on kuusi vaihtoehtoa ja lisäksi erilaisia kausipizzoja. Esimerkiksi marraskuun erikoisuus sisältää suppilovahveroita ja yllätyksenä mukana rouhittua saksanpähkinää, mikä tuo hyvän lisän makumaailmaan.

Pepperoni on hyvä ehkä pizza miehisempään makuun. Parmapizzan nimi johtaa ehkä vähän harhaan, vaikka parman kinkkua pizzassa onkin. Lähepänä oikeaa nimeä voisi olla vaikka primavera, koska runsas rucola ja tuoreet halkaistu kirsikkatomaatit hallitsevat täytettä. Pizzojen täytevalikoima ei ole laaja, mutta onnistunut.

Tampereella pizzeriat ei ole ennen Sitkoa – sitten Perlan pizza-aikojen jälkeen eli hyyvin pitkään aikaan – houkutelleet istahtamaan rentoon ilmapiiriin haukkamaan hyvin tehtyä pizzaa. Tervetuloa Sitko!

sikot-pizza

Suppilovahveroita, punasipulia, saksanpähkinää…

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.