Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Uunissa paahdettu kokonainen luomubroileri ja hiiltyneet hermot

4 kommenttia

paahdettu-naalaiskananpoika

Rapea nahka, mehevä liha, makoisa ja helppo kastike. Kokonainen maalaiskananpoika luomubroileri sai ensin ruskean pinnan uunin kestävässä padassa ja mehevöityi sekä rapeutui ilman kantta uunissa.

Ohje on varsin helppo. Teini toteutti tämän puhelimella kauko-ohjattuna sillä välin kun auton sähköjärjestelmä teki harakirin ja järjestelimme auton hinausta. Kotona leijaili ihana kypsyvän kanan lohduttava tuoksu. Teini on kyllä varsin mainio kokki, vaikeampikin ohje olisi toiminut.

  • 1 kg maalaiskananpoika luomubroileri
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulin kynttä pilkottuna
  • iso ripaus kuivattua rosmariinia
  • sormisuolaa
  • mustapippuria
  • 1 dl valkoviiniä kastikkeeseen

paahdettu-naalaiskananpoika-padassa

Kuumenna loraus oliiviöljyä uuninkestävässä padassa hellalla. Ruskista kana kaikilta pinnoiltaan. Mausta rosmariinilla, suolalla, muutamalla rouhauksella mustapippuria myllystä ja valkosipulilla. Nosta pata uuniin ilman kantta, kananpoika kellien rintafileet alaspäin. Näin filepuoli pysyy mukavan mehevänä. Paistoaika on reilu tunti.

Kun kana on kypsä ja kauniin ruskea, nosta pata uunista ja kana padasta. Kuumenna kanasta irronnut neste padassa hellalla kiehuvaksi ja lorauta joukkoon rapeaa valkoviiniä taittamaan rasvanmaku. Maista ja mausta tarpeen mukaan suolalla tai viinillä.

Silläkin uhalla, että maalaiskananpojasta on tullut hehkutettua useilla rintamilla, hehkutan lisää. Maalaiskananpoika on niin hyvää. Oli se jo aikakin, että joku hoksasi että ihmiset haluavat syödä hyvää, mehevää, maukasta kanaa sahajauhobroilerin sijaan.

EDIT 2018: Uutiset maalaiskananpojan tuotantoketjun ja ideologian muutoksista ovat syy miksi olen vaihtanut vanhoihin resepteihin tilalle luomubroilerin :(. Mielummin kallimpaa luomubroileria, harvemmin.

Hyvän kanan kanssa maistuu veneperunat ja uunijuurekset. Suosikkini Alkon valikoimasta tälle on Wolfbergerin 3W.

Se auto. Autolla on minun mielestä vain yksi tehtävä: toimia ja siksi satsaan siihen. Keskelle Tampereen vilkkainta risteystä hyytyvä auto ei minusta täytä tehtäväänsä. Auto hinattiin korjaamolle ja korjaamo antoi hyytävän arvion: 600 euroa. Nyt muutaman päivänä päästä alkaa jo verenpaine tasaantua. Autossa on uusi laturi ja akku.

Tallenna

4 thoughts on “Uunissa paahdettu kokonainen luomubroileri ja hiiltyneet hermot

  1. Onneksi on kännykät, mainio suoritus 🙂 Yksinkertaiset ohjeet ovat usein niitä parhaimpia

    • Sanos muuta! Kahta kännykkää tarvittiin kun soitettiin vakuutusyhtiöön, hinausyhtiöön ja teinikokille.

  2. Meidän auto petti kerran kun olimme maalla, mökille menossa, n. 300 km kotoa. Ja tämä tapahtui ruokakaupan parkkipaikalla – toki sen jälkeen kun OLIMME JO KÄYNEET KAUPASSA ja ahdanneet auton täyteen ruokakasseja. Kyllä sapetti!

    • Auto ei hajoa varmaan koskaan hyvässä paikassa, mutta tuo kuulostaa kyllä hankalalta yhtälöltä! Minä olin kauppakassini kanssa sentään vajaassa tunnissa jo kotona ja auto hinattu korjaamolle. Korjauskin tapahtui nopeasti, mutta eipä tuo iso lasku mitenkään hyvään hetkeen tullut!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.