Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Bovikin karitsan kyljyksiä pannulla­­­­­­­­­­

bovikin-kyljykset

Bovikin luomukaritsassa maistuu rantaniittyjen ruoho ja iloinen kirmailu luodoilla. Bovikin tilan  karitsa on myös monen keittiömestarin suosiossa, esimerkiksi ravintola Nokalla sitä tarjoillaan. Ystävälläni Ainolla on suhteita Bovikiin ja sitä kautta sain tilattua karitsapaketin. Onnea on puolikas karitsa pakkasessa.

  • 6 karitsan parikyljystä (n. 600 g)
  • voita ja oliiviöljyä
  • 3 salvian lehteä
  • tuoretta rosmariinia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • sitruunalohko tai pari

bovikin-kyljykset.1jpg

Ota kyljykset lämpiämään huoneenlämpöön ajoissa. Kuvaa pinta pyyhkeellä, näin ruskistaminen onnistuu paremmin.

Lorauta pannulle öljyä ja nokare voita. Voi antaa ruskistettaessa kauniin pinnan. Laita joukkoon salvianlehdet ja kuumenna pannu asteittain kuumaksi (ei rautapannua suoraan täysille ainakaan induktioliedellä, muistuttaa itselleen perintöpannunsa halkaissut).

Ota salviat pois. Ruskista kyljykset molemmin puolin. Mausta ensin paistamaton puoli suolalla, rosmariinilla ja mustapippurilla ja kääntämisen jälkeen toinen puoli. Painele lastalla käpristymään tinkiviä kyljyksiä, että kyljykset kypsyvät tasaisesti.

Bovikin karitsan kyljykset olivat vajaan sentin paksuisia, joten yhteensä paistoaika oli 5 minuuttia ja 30 sekunttia. Tai noin about viisi ja puoli minuuttia.

Luomukaritsan rasvaisemmatkin kohdat maistuivat ah niin hyvälle. Yleensä nirhaan kaikki valkoiset rasvat karitsasta ja etenkin lampaasta, mutta tässä ei ollut pelkoa villasukan makuprofiilista.

Minullahan yhteistä historiaa yhden kesän verran lammaslauman kanssa ja sitä kautta eräänlaista lukkarinrakkautta päkäpäitä kohtaan, joten minusta on kiinnostavaa lueskella lammastilan tarinaa Bovikin sivuilta.

Koirarodunkin valinta osui kovin lammasmaiseen tyyppiin – ei niin luonteelta vaan ulkonäöltä. Lampaiden keritsemisen taito kyllä on tullut lagottojen kanssa tarpeeseen.

Viiniksi sopii La Carenyeta Prioratista. Kiitoksia Pullon hengelle tähän mainioon viinin tutustuttamisesta. Kerrassaan ihana viini! Missäs se tilausosoite olikaan?

 

Advertisement

Kommentointi on suljettu.