Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Veriappelsiinia ja tahmeita palsternakkoja sekä porkkanoita

Jätä kommentti

tahmaiset-kasvikset-veriappelsiini

Uunissa paahdetut juurekset saavat uutta ilmettä ja makua kun ne maustaa vaihteeksi veriappelsiinilla ja vaahterasiirapilla. Karmellisoituneet pähkinät tekevät kasviksista herkkuannoksen.

  • 1 veriappelsiini
  • 2 palsternakkaa
  • 2 pulleaa porkkanaa tai 3 keskikokoista
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • sormisuolaa
  • pähkinöitä (pekaani, pinjansiemen, cashew)

tahmaiset-kasvikset-veriappelsiini1

Kuumenna uuni 220 asteeseen.

Kuori juurekset ja pilko pitkittäin. Pese veriappelsiinin kuori kuumalla vedellä, ellet ole löytänyt luomuja. Viipaloi veriappelsiini paksuiksi renkaiksi. Mausta juurekset uunivuoassa oliiviöljyllä sormisuolalla, mustapippurilla ja vaahterasiirapilla. Ripottele mukaan mieleistä lajia pähkinöitä. Löysin pähkinäpussien pohjalta vain muutaman irtopähkinän, joten jatkoin pinjansiemenillä. Niistä muuten vasta herkkua tulikin vaahterasiirapin ja appelsiinin karamellisoimana!

Pyörittele maut kauttaaltaan juuressuikaleisiin.

Ripottele päälle veriappelsiinin renkaat ja nosta vuoka uuniin puoleksi tunniksi tai kunnes kasvikset ovat kypsiä, ja palsternakkojen ohuet kärjet jo vähän tummuvat kauniisti.

Sain idean BBC:n ruokasivuilta. Luulin nähneeni juuri palsternakka-porkkana-veriappelsiini –combon reseptin ja mielessäni olin päättänyt, että tuota kokeilen viikonloppuna. Selasin ja selasin BBC:n ruokasivuja ja totesin, että olin vain itse muodostanut tämän yhdistelmän kahdesta eri reseptistä (täällä toinen, tahmeaa kanaa ja palsternakkaa veriappelsiinilla). Tästäkin huolimatta, combi toimii mahdottoman hyvin!

Tallenna

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s