Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Aurinkoista kanaa veriappelsiinin ystävälle

Jätä kommentti

tahmea-kana

Mikä voisi paremmin piristää harmaata talvipäivää kuin aurinkoiset veriappelsiinin siivut kananuijien lomassa? Tämä ohje on lähisukua tahmeille porkkanoille sekä palsternakoille veriappelsiinilla. Koko tahmea suku on lähtöisin BBC:n ruokasivustolta.

Tahmeita kananuijia, palsternakkaa ja veriappelsiinia kahdelle

  • 6 maalaiskanan koipinuijaa
  • 1 iso palsternakka
  • 1,5 veriappelsiinia
  • 3 rkl vaahterasiirappia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 rkl konjakkimarmeladia
  • 1 rkl Maille Wholegrain Mustard eli sinappia
  • 140 g kuorittuja shalottisipuleja
  • 2 oksaa timjamia
  • 25-30 g pekaanipähkinöitä
  • suolaa ja mustapippuria

tahmea-kana1

Tämä ohje jäi BBC:n ruokasivuilla kiekkumaan mielessä kun tein tahmeita palsternakkoja ja porkkanoita. En ollut aivan tyytyväinen ohjeen paistotulokseen ja minusta kahdesta mehevästä veriappelsiinista tuli hieman liian nestemäistä karamellisoidakseen lopputulosta mukavasti. Ohjetta on säädetty tässä optimaalisempaan suuntaan.

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Kuori palsternakka ja shalottisipulit. Sipulit voit jättää kokonaisiksi, mutta viipaloi pitkittäin palsternakat. Sekoita vaahterasiirapista, punaviinietikasta, oliiviöljystä ja sinapista kastike. Kuumenna marmeladi vaikka mikrossa juoksevaksi ja lisää joukkoon.

Laita kananuijat ja palsternakat sen kokoiseen univuokaan, etteivät ne ole päällekkäin mutta eivät kovin väljästikään. Kaada kastike joukkoon ja pyörittele maut kauttaaltaan kanoihin ja kasviksiin. Purista puolikkaan veriappelisiinin mehu ja lisää vuokaan, sekoita. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Nosta uuniin 35 minuutiksi. Appelsiinin viipaleet ja pähkinät tulevat kyytiin myöhemmin. Tarkkaile ettei siirappi pääse kärvähtämään.

Pese veriappelsiini kuuman veden alla harjalla (ellet ole löytänyt luomuja). Leikkaa appelsiinista paksuja pyöreitä viipaleita. Lisää pekaanipähkinät joukkoon ja hämmennä niitä siten että ne maustuvat kastikkeessa. Työnnä applesiiniviipaleet kananuijien kylkeen. Paista 20 minuuttia tai kunnes kanat ovat kypsiä.

BBC:n ohjeessa kana paistipaloja paistetaan alhaisemmassa lämmössä, mutta kananuijat ainakin vaativat vähän kovempaa lämpöä. Tykkäsin kovasti myös siitä kun pähkinät karamellisoituivat kunnolla, joten en lisäisi niitä vain viimeiseksi viideksi minuutiksi. Lisäsin myös suolaa ohjeeseen, en kyllä hoksannut mikä alkuperäisessä ohjeesa suolan toisi.

Ainakin tuon 20 minuuttia ne saavat makustua vuoassa. Yhteensä kanojen paistoaika on reilu tunti.

Tarjoa riisin tai raikkaan salaatin ohella.

Tallenna

Tallenna

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s