Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Avokadoa, mantelia sekä lehtikaalia kahdella tapaa

Jätä kommentti

avokado-manteli-lehtikaali

Kun en osannut päättää käytänkö lehtikaalia raakana vai sipseinä iltapalaksi, tein molemmat. Kumpi on parempaa? En osaa vieläkään päättää, sillä molemmat ovat terveellistä herkkua!

Avokadoa, paahdettua mantelia ja lehtikaalisipsejä

  • iso kourallinen lehtikaalia
  • pieni kourallinen kokonaisia manteleita
  • yksi pieni avokado pilkottuna
  • 1 rkl sipulirouhetta murskattuna

 Chipotle-oliiviöljykastike kummallekin versiolle

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ripaus chipotlejauhetta
  • ripaus sormisuolaa
  • liraus limeä

Poista lehtikaalista ruoti ja huuhtele se vedellä. Revi se pieniksi ja kuivaa se huolella keittiöpyyhkeellä. Kuivatellessa tee kastike ja paahda mantelit.

Laita kaali kulhoon ja mausta ja murskatulla sipulirouheella sekä kastikkeella, mutta säästä kastikkeesta puolet tuoreannokselle.

Kuumenna pannu ja kaada kuoritut kokonaiset mantelit pannulle. Paahda niille kaunis pinta. Vahdi etteivät ne kärvähdä. Kaada mantelit jäähtymään laakealle lautaselle tai leikkuulaudalle.

Lämmitä uuni 190 asteeseen. Laita uunipelille leivinpaperi ja ripottele lehtikaalit siten pellille että ne ovat kaikki toisista irrallaan. Jos jokin on kovin iso, revi se puoliksi. Paista lehtikaaleja uunissa 8-10 minuuttia, vahdi etteivät nekään kärähdä.

Yhdistä lehtikaalisipsit ja mantelit tarjoilukulhossa.

Halkaise avokado. Napauta leikkuuveitsellä kiveä ja väännä, näin saat kiven pois. Leikkaa avokadosta siivut kuoressaan. Purista hieman limen mehua puolikkaille ja kaavi viipaleet lusikalla sipsien ja mantelien lomaan. Nauti ja kuuntele kuinka hyvä kolesteroli alkaa virtaamaan verisuonissa.

avokado-manteli-lehtikaalisipsit

Lehtikaalisipsit saavat kivaa potkua chipotlesta. Tulisemmankin sipsin ystävää hellii avokado. Tässä chipotlea on vain ripaus.

Avokadoa ja manteleita tuoreiden lehtikaalien kanssa

  • iso kourallinen lehtikaalia
  • pieni kourallinen kokonaisia paahdettuja manteleita
  • yksi pieni pilkottu avokado
  • limeä
  • ½ rkl chipotle-oliiviöljykastiketta

Leikkaa keskiruoti pois, pilko lehtikaali suupaloiksi ja huuhtele. Kuivattele kaalit keittiöpyyhkeellä.

Laita lehtikaali tarjoilukulhoon ja kaada kastike joukkoon. Sekoita ja jätä tekeytymään.

Paahda mantelit kuten edellä. Pilko avokado, purista hieman limeä päälle ja kaavi palat lusikalla lehtikaalien joukkoon. Ripottele paahdetut mantelit joukkoon.

Kumpi on parempaa? En osaa vieläkään  päättää. Napostelen tässä kirjoitellessa molempia vuorotellen iltapalaksi. Chipotle antaa mukavasti ihan pientä potkua kastikkeessa. Lehtikaalisipsit ovat ihanan rapeita, avokadon pehmeys ja mantelin purutuntuma täydentävät toisiaan. Pieni sipulirouheen rouske sopii kokonaisuuteen kivasti.

Oliiviöljy ja lime ikään kuin kypsentävät raakaa lehtikaalia, mutta kyllä se edelleen tuoreen terveelliselle maistuu. Hyvälle terveelliselle. Avokado ja manteli sopivat tähänkin hienosti. Jos jotain kaipaisin, niin ehkä laittaisin puolikkaan avokadon lisää annokseen.

Kumpikin yhdistelmä on koottu kolesterolilääkärin loitolla pitävistä aineksista. Avokado, manteli ja lehtikaali ovat kaikki hyväksi veren kolesteroliarvoille. Pientä syntiä voi harrastaa paahdetun sipulirouheen avulla.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s