Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Wokattu kukkakaali

Jätä kommentti

kukkakaaliwok

Kukkakaalissa kiinnostavat useimmiten vain valkoiset kukinnot ja suojuslehdet jätetään kylmästi käyttämättä, vaikka ne ovatkin erinomaisen herkullisia. Lehdet maistuvat oikeastaan kukkakaalille, rakenne vain on erilainen. Kaikkiin kukkakaaliruokin lehdet eivät toki sovi, esimerkiksi kuorrutettuun kukkakaaliin. Suojuslehtiä voi kuitenkin hyödyntää helposti ja nopeasti yksinkertaisessa kiinalaissävytteisessä wokissa.

  • 1 kukkakaalinsuojuslehdet ja kanta
  • 1 porkkana
  • pala purjoa
  • öljyä
  • pala chiliä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • pieni pala tuoretta inkivääriä suikaleina
  • tilkka vettä tai kasvis/kanalientä tai valkoviiniä
  • soijaa, suolaista tai makeaa
  • miriniä (jos käytät makeaa soijakastiketta, ei tarvita)
  • osterikastiketta pinnalle
  • thaibasilikan lehtiä

Mausteet ovat aika tavalla vapaavalintaisia. Tämäkin makubaletti syntyi lähinnä siitä, mitä sattui olemaan käsillä. Ainoastaan chilin, valkosipulin ja tuoreen inkiväärin yhtälöstä en luopuisi. Yhdistelmä muodostaa niin perustavan makumaailman pikaisille kasviswokeille, että sitä ei voi jättää pois.

Revi sormin suojuslehdistä ohuet vihreät osat erilleen ja siirrä sivuun. Pilko paksummat lehtiruodit ohuiksi viipaleiksi – kuten sellerin varret. Pilko kanta ensin ohuiksi kiekoiksi, pinoa ne ja veistä vielä ohuiksi tikuiksi. Pilko myös porkkanat tikuiksi, purjo renkaiksi.

Kuumenna wok tai paistinpannu savuavan kuumaksi ja lisää öljy. Paista nopeasti kuumassa öljyssä chili,valkosipuli ja inkivääri – ja välittömästi perään pilkotut kasvikset lukuunottamatta ohuita lehtiä. Sekoita jatkuvasti lastalla. Lehtiruodit ovat yllättävän kovia, joten pieni nesteen lisääminen ja lyhyt hauduttaminen pehmentää ne parhaiten. Kun kasvikset alkavat olla kypsiä, lisää soijaa ja miriniä tuomaan suolaa ja makeutta (sokerikin käy).

Asettele paistos tarjoiluastiaan ja lisää pinnalle osterikastiketta ja thaibasilikan lehtiä.

Annoksesta riittää hyvin yhdelle. Riisin ja esimerkiksi lihan kera lisukkeena kahdelle tai kolmelle.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s