Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Tagliatellea, kantarellia ja pekonia

Jätä kommentti

kanttarelli-pekoni-pasta

Tähän aikaan vuodesta pakastinta on hyvä lähteä tyhjentämään tositarkoituksella. Kahden hengen pastaan upposi toki vain 3 dl kantarelleja, joten suurta lovea sienilokeroihin ei vielä syntynyt. Pekonilla rikastettuna kantarelli ei kaipaa sen kummempaa kastiketta pastalle, mitä nyt makeaa sipulia joukkoon. Tuoreen tagliatellen kaverina kantarelli ja pekoni ovat kyllä niin hyvää, että tilaa pakastimeen tulee tällä ohjeella pian lisää.

  • 2-3 dl omaan nesteeseensä pakastettuja kantarelleja
  • ½ pkt pekonia
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 timjamin oksa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 250 g tuoretagliatellea

Sulata sienet. Paista kantarelleja omassa nesteessään 15 minuuttia pannulla. Kun vesi on kiehunut pois, voivat sienet kaivata rasvaa. Lisää hieman oliiviöljyä.

Pakastan keltavahverot useimmiten siten, että käytän niitä kattilassa sen hetken että niistä irtoaa nestettä. Omassa nesteessään pakastetut kantarellit maistuvat minusta parhailta. Sienet eivät juuri ehdi kypsyä ennen pakastamista, joten tässä vaiheessa niitä kannattaa kypsentää rauhassa.

Jos haluat nopeuttaa prosessia, laita toiselle pannulle pilkottu pekoni ja paista keskilämmöllä kunnes siitä sulaa rasvaa. Lisää silputtu sipuli ja valkosipuli kypsymään. Mausta pilkotulla tuoreella timjamilla ja ripauksella suolaa.

Yhdistä pekoni ja sipuli kanttarelleihin, mausta mustapippurilla ja suolalla, jos kaipaat lisää suolaa. Muhita vielä hetki pannulla hämmennellen.

Keitä tagliatelle al denteksi hyvin suolatussa vedessä, valuta siivilässä. Sekoita pasta pekonikanttarellin joukkoon.

Raasta lautaselle parmesaania päälle ja nauti.

 

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s