Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Täytepastan arkinen virkistys

Jätä kommentti

taytepastaa-virkiste

Valmis täytepasta on kätevä arjen pelastus, mutta siihenkin kyllästyy. Pienellä vaivalla voi sitäkin virkistää nopeasti.

Täytepasta on meidän keittiössä useimmin käytetty valmisruoka, sillä hyvä täytepasta on ihan kelvollisia ja ehkäisee nälkäraivarin. Viidessä minuutissa valmistuva ruoka on tryffelinkaivuusta tai iltajumpasta palaavan kotikokin pelastus. Usein täytepastaa varten sulatetaan pakastimesta kana-aterian luista keitettyä kanalientä. Jos aikaa on enemmän kuin viisi minuuttia, ehtii jo tuunata vaihtelua pasta-aterialle.

Tämäkin ohje syntyi kaapista löytyy –periaatteella. Jääkaapissa oli nahistumisella uhkaavaa lehtikaalia ja kylmäsavulohen siipale.

  • 250 g täytepastaa
  • 50 g kylmäsavulohta
  • 2 oksaa lehtikaalia pilkottuna
  • muutama kirsikkatomaatti
  • 1 pieni sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • mustapippuria
  • basilikaa tai muuta tuoretta yrttiä
  • suolaa

Pilko sipuli ja valkosipuli. Paista pienessä määrässä oliiviöljyä paistinpannulla niitä kunnes sipuli kuullottuu. Voit ripauttaa suolaa sipulin joukkoon, jos se tinkii ruskistumaan liikaa. Suola irrottaa nesteen sipulista ja estää näin sitä palamasta. Pilko lehtikaali suupalan kokoiseksi, lisää pannulle. Mausta mustapippurilla ja mieleisilläsi yrteillä.

Halkaise kirsikkatomaatti, lisää joukkoon.  Pilko kylmäsavulohi ja lämmitä pannulla.

Keitä täytepasta al denteksi, eli paketissa kerrotun minuuttimäärän alarajalle tai  jopa minuutin alakanttiin.

Nostele reikäkauhalla pastatyynyt paistinpannulle ja sekoita.

Täytepastaa voi vastaavalla tavalla virkistää paistamalla kaveriksi vaikkapa pinaattia ja pinjansieminiä. Tai maustaa paistinpannulla voita salvianlehdillä ja pyöräyttää pastat voissa. Niillekin voisi vaihtelu tulla joskus tarpeeseen, mikä sinun vinkkisi on?

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.