Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Mokkapalat vietnamilaisella kahvilla

4 kommenttia

mokkapalat

Teini hoitaa meillä leipomisen ja leivontaohjeiden etsimisen, usein Tumblerista. Mokkapalojen kuorrutukseen tulee vahvaa kahvia. Vietnaminalainen kahvi on niin hyvää, miksei siis mokkapalojen suklaisessa kuorrutuksessa? Se kohotti tavalliset mokkapalat mahtaviksi herkkupaloiksi!

Teini koristelee mokkaruudut lakritsin makuisilla nonparelleilla. Useimmat nonparellit maistuvat vain sokerille ja E-aineille. Lakritsimakuiset tuovat aidosti vielä yhden hienon makukerroksen mokkapaloihin. Nonparellit antavat myös mukavaa rapeaa rakennetta suuhun tiiviin suklaisen pohjan ja samettisen kuorrutuksen lisäksi.

Pohja

  • 4 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ttl vaniljasokeria
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 1 ½ dl maitoa
  • 200 g sulatettua voita

Kuorrutus

  • 4 dl tomusokeria
  • 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 100 g sulatettua voita
  • ½ dl vietnamilaista kahvia

mokkapalat1

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ensin keskenään ja lisää vaahtoon. Lisää ja maito ja kädenlämpöinen sulatettu voi ja sekoita.

Jos haluat matalia mokkaruutuja, käytä paistamiseen uunipeltiä. Teini tykkää paksummista paloista, koska silloin pienessäkin palassa on paljon herkullista pohjaa. Meillä käytetään hieman peltia pienempää uunivuokaa.

Laita pellille tai vuokaan leivinpaperi. Levitä taikina vuokaan. Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia.

Ajoita kuorrutuksen tekeminen niin, että pohja ehtii paistua ja hieman jäähtyä ennen kuorrutuksen levittämistä. Hyvä hetki aloittaa on kun olet nostanut vuoan uunista.

Keitä kahvi. Sulata voi mikrossa ja lisää sekaan tomusokeri, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja kahvi. Levitä heti hieman jäätyneen pohjan päälle.

Koristele nonparelleilla.

Leikkaa vasta kun mokkapalat ovat jäähtyneet, jos vain maltat odottaa sinne saakka. Tarjoile kahvin kanssa, mielellään vietnamilaisen kahvin kanssa. Myös kylmä rasvaton maito sopii mokkaruutujen kanssa.

Vuosia sitten printattu ohje löytyy vielä Kotikokki.net -sivustolta. Teini on kokeillut monia eri mokkaruutujen ohjeita, mutta hänestä tämä on paras. Myös mumman tekemät mokkaruudut ovat hyviä, pitääpä kysyä mitä hän käyttää kuorrutukseen, sillä se maistuu aivan aidolta suklaalta.

Mainokset

4 thoughts on “Mokkapalat vietnamilaisella kahvilla

  1. Juuri tuossa iltapäivällä kaipasi mokkapaloja mutta totesin, että puuttuu ties kuinka monta ainetta. Mä tilasin taannoin Saksasta kosmetiikkaostosten yhteydessä luomunonparelleja, jotka on värjätty esim. punajuurella. Eivät maistu E-aineille. Useimmin laitan kyllä mokkapalojen päälle kookoslastuja.

  2. Saksasta löytyy varmaan ihan kaikkea luomuna, siellä on niin isot markkinat. Kookoslastut kuulostaa minusta hyvältä yhtälöltä, mutta teinileipuri ei tykkää kookoksesta.

  3. Hauska yhteensattuma, paistoin juuri tänään mokkapaloja. Ensimmäisen kerran varmaan kahteenkymmeneen vuoteen. Mutta edelleen samalla luottoreseptillä kuin silloin nuorena – jotkut asiat eivät mene pois muodista.

    Muistan muuten, miten nuorena vihasin sitä, että äiti ”pilasi” mokkapalat kaikenmaailman kookoksella… joten ymmärrän teiniä oikein hyvin.

    • Siitä tietää, että jokin on suosikkiresepti ja klassikko, kun haluaa sen aivan tietynlaisena eikä sitä saa muunnella. Jotkin maut vaan on sellaisia 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s