Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Valkoviinissä haudutetut purjot parmesaanikuorrutuksella

1 kommentti

kuorrutetut-purjot

Kuva ei tee oikeutta meheville purjoille ja rapealle parmesaanipinnalle. Onneksi valo tulee jo takaisin.

Purjot hautuvat valkoviinissä pehmeiksi ja maukkaiksi. Kuori uloimmat kovat kerrokset pois, niin saat varmasti mehevää purjoa. Laita lopuksi päälle reippaasti parmesaania ja ota rapea pinta grillivastuksen alla.

Purjolisuke kahdelle

  • 3 ohutta purjoa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • sormiuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 0,6 dl kuivaa valkoviiniä
  • vettä
  • vajaa ½ dl juuri raastettua parmesaania

Leikkaa vihreä osa purjosta pois. Poista juuret, mutta jätä sen verran lehtiä sitovaa osaa jäljelle, että purjo pysyy koossa. Kuori kuivat uloimmat kerrokset. Säästä ylijäämät vaikka keittoja varten.

Halkaise purjot pitkittäin. Nosta puolikkaat vesikulhoon ja huuhtele mahdolliset hiekat pois.

Valuta vesi ja kuivaa purjot keittiöpyyhkeen päällä.

Kuumenna leveällä paistinpannulla keskilämmöllä oliiviöljyä. Laita purjot pannulle leikkuupinta alaspäin, ruskista 3-4 minuutta. Käännä ja paista toinen mokoma. Kääntele samalla keittiöpihdeillä niin että pyöreät sivutkin saavat väriä ja makua.

Kokeile veitsellä miltä uloin lehti tuntuu. Jos se on vielä paperisen tuntuista ja kovaa, poista uloin kerros. Ne eivät pehmene nesteessä hautuessakaan.

Mausta purjot sormisuolalla ja rouhaise mustapippuria myllystä.

Kaada valkoviini pannulle ja anna alkoholin haihtua. Kaavi lastalla pannun pohjalta maut mukaan kastikkeeseen. Lisää vettä niin että purjot nippa napa peittyvät.

Keittele hiljalleen 20-25 minuuttia. Jos neste tuntuu kiehuvan liian nopeasti pannulta, laita kansi päälle. Minä uskoin ohjetta ja laitoin kannen päälle jo alussa, joten jouduin kaatamaan liian nesteen pois pannulta, mutta sain tietysti sivutuotteena hyvää kasvislientä.

Lämmitä uuni grillivastus päällä 200 asteeseen.

Nosta purjot leikkauspinta ylöspäin varovasti uunipannulle, ellei paistinpannusi kestä uunia. Varovaisuutta tarvitaan sillä pehmenneet purjot tinkivät leviämään osiin. Ripottele raastettu parmesaani pinnalle ja grillaa purjoja kunnes parmesaani on saanut mukavasti väriä.

Voit myös valmistella etukäteen lisukkeen aina grillausvaiheeseen saakka.

Ohje on peräisin New York Timesin Cooking -sivustolta.

 

 

Advertisements

One thought on “Valkoviinissä haudutetut purjot parmesaanikuorrutuksella

  1. Hieno annos! Nyt purjon ostoon että pääsee testaamaan 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s