Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Kolme menua pääsiäiselle

2 kommenttia

Risto kukkoilee.

Pääsiäiseen kuuluvat ainakin karitsa, puput, tiput ja munat. Näistä rakentuu pääsiäismenu kolmelle päivälle.

Ristiinnaulattu-siika

Pääsiäisen voisi aloittaa kevyesti. Avotulella paahdettua siikaa alkupalana rapsakan rieslingin kera ja pääruokana hanhen tai ankan rintaa kirsikoilla. Viininä toimii  kepeä burgundilainen pinot noir.

Hanhen rasva kaipaa vastapainoksi happoa, jota tulee kirsikoista ja basamicosta.

Karitsa onnistuu parhaiten leppoisena päivänä, kun on aikaa ulkoilla ja unohtaa ruoka uuniin. Kuuden tai kahdeksan tunnin hidas kypsennys karitsan potkalle punaviinissä, reipas ulkoilu ja kotiin tekemään alkupalat ja lisukkeet. Alkupalaksi toimii raikas salaatti fenkolista ja veriappelsiinista. Karitsanpotkalle sopii pehmeä punaviini, jossa on kuitenkin sopivasti hapokkutta, esimerkiksi bordeauxilainen Moulin Blanchon tai Valpolicellan Ripassot.

karitsanpotkaa

Pääsiäisen kevennykseksi otetaan helppo ja klassinen alkupala: paahdettua leipää kanttarelleilla ja pääruokana kaniinia latva-artisokalla. Viiniksi sopii kevyt Valpolicella tai Chianti.

kaniinia-ja-latva-artisokkaa

Advertisements

2 thoughts on “Kolme menua pääsiäiselle

  1. Loimukalaa ja karitsaa löytyy meiltäkin. Mutta tuo hanhi on hyvä idea, mistäköhän sitä saa ostettua? Stockalta?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s