Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Kuhaceviche revisited

2 kommenttia

kuhaceviche

Herkullista, kylmää, raikasta tuoretta kuhaa raakana. Jamie Oliverin ohjeen rohkaisemana kala kypsyy tällä kertaa vain pari minuuttia limen mehussa. Käytä vain hyvin tuoretta kalaa.

Jamie yhdistää limen, mausteet ja kalan vain hetkeä ennen tarjoilua. Tein hieman yksinkertaisemman version cevichestä, mukana on vain mausteet ja kala. Voit toki lisäillä mukaan paprikaa tai avokadoa jos kaipaat erilaisia makuja ja rakenteita alkupalaan.

Jos haluat raakakypsentää kalaa enemmän, vilkaise versiota johon tulee myös korianteria.

Kuhaceviche kahdelle alkupalaksi

  • 200 g tuoretta kuhafilettä
  • 2 kevätsipulia
  • 1 limen mehu
  • 5 cm punaista chiliä
  • persiljaa (tai korianteria, maun mukaan)
  • fenkolin lehtitupsuja
  • maldon suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • (oliiviöljyä)

Käytä vain hyvin tuoretta kalaa. Fileoi kuha nahattomaksi ja ruodottomaksi. Pilko kala sentin kokoisiksi kuutioiksi. Pilko kevätsipuli pieniksi renkaiksi. Yhdistä kala ja kevätsipuli ja nosta jääkaappiin kannella peitettynä.

Purista limestä mehu, sekoita siihen suola ja renkaiksi pilkottu chili. Sekoita ja nosta sekin jääkaappiin kylmään.

Irrottele fenkolista tupsut ja pilko persilja. Voit käyttää korianteria, mikäli tykkäät sen mausta. Fenkolintupsut tuovat minusta tosi kivan vivahteen kalaan.

Sekoita tarjoilulautasella kala ja sitrusmehu. Tarkista suola, lisää mikäli tarpeen. Rouhaise mustapippuria ja sirottele päälle fenkolintupsut ja persilja. Voit myös pirskotella päälle oliiviöljyä, mutta maku ei minusta sitä vaadi.

Nauti raikkaan valkoviinin kanssa, vaikkapa Jean Biecher Réserve Riesling 2013.

Jamie Oliverin ohje löytyy täältä.

 

Advertisements

2 thoughts on “Kuhaceviche revisited

  1. Herkullista, tätä pitää kyllä tehdä joku viikonloppu. 🙂 Fenkoli on kyllä kivan kuuloinen lisä. Tyhmä kysymys, mutta pitääkö järvestä pyydetty kuha pakastaa cevicheenkin sen lapamatojutun takia vai uskaltaako sitä syödä raakakypsytettynä / hyvin suolattuna? Vai pitäisikö ostaa suosiolla vain merestä pyydettyä fisua?

    • Tuo on oikein hyvä kysymys! Joissain lähteissä suositellaan kaikkien järvikalojen pakastamista, mutta me syödään kyllä ahven- ja lohikaloja raakakypsennettynä, särkikalat menevät pakkasen kautta. Sillä en lähtenyt tuota avaamaankaan tähän kun itsellä ei ole ehkä se ortodoksisin ja/tai turvallisin näkemys. Sanoisin, että kukin saa päättää miten suhtautuu asiaan 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s