Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Sheivattua tuoretta parsaa salaattiin

2 kommenttia

parsasalaatti1

Parsaa sekä parmankinkkua että parmesaanilastuja. Kumpikin on klassinen kumppani parsalla, mutta entä raa´a parsan kanssa? Yhdistelmä toimii todella hienosti!

Tämä olisi ihan paras ohje oman maan parsoille. Meillä niitä saa odottaa vielä tovin – kenties vuodenkin. Vanha penkin kasvuvoima saattaa olla jo uupunut ja uuden penkin pitää kenties vahvistua vielä ennen sadonkorjuuta. Kevään omaa satoa jännittäessä tein sheivattuja parsoja espanjalaisista luomuparsoista.

  • puolikas parsapuntti eli 250 g parsaa
  • 2 rkl limen mehua
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • sormisuolaa
  • mustapippuria
  • 150 g viinisuolaheinää (tai rucolaa)
  • tuoreita parmesaanilastuja maun mukaan
  • muutama siivu parmankinkkua

Napsauta kuivat ja sitkeän parsan kannat pois. Sheivaa parsat pitkittäin paperinohuiksi siivuiksi. Käytin terävintä perunankuorimisveistä, eikä se nyt niin helppoa ollut nuo veitsitaidot eivät ole niin hallussa. Olisiko nyt yksi tai kaksi parsan nuppua mennyt nätisti siivuksi, loput murenivat tai menivät muuten hänekseen. Makua epätasaiset siivut ja nupun murut eivät haitanneet.

parsasalaatti

Sekoita limen mehu ja oliiviöljy, mausta sormisuolalla ja muutamalla rouhauksella mustapippuria myllystä.

Laita parsat matalaan tarjoiluastiaan. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla ja kaada joukkoon puolet salaatinkastikkeesta. Lisää rucola. Käytin viinisuolaheinää, joka on kasvimaalla villiintynyt tyystin siitä yhdestä taimesta ja nyt jo iloisesti nostaa lehtiään ensimmäisenä persiljan kanssa kilpaa.

Nostele salaatti pohjalle, parsa pinnalle ja pirskottele loput kastikkeesta päälle.

Tee parmankinkun siivuista pieniä ruusuja salaatin lomaan. Revin sormin kokonaisen ison siivun aina kolmeen neljään osan ja kieputin kunkin ruusuksi.

Leikkaa kuorimisveitsellä parmesaanista lastuja päälle.

Ohje on peräisin New York Timesin Cooking –sivustolta, josta on tullut tänä keväänä varsinainen inspiraation lähde.

 

 

 

 

Mainokset

2 thoughts on “Sheivattua tuoretta parsaa salaattiin

  1. Kaunista! Minäkin siivuttelin parsoja viime viikonloppuna samanlaisiksi ohuiksi suikaleiksi, mutta keitin siivuja reilu kymmenisen sekuntia ennen maustamista. Olisi voinut ilmeisesti jättää ihan raa’aksikin, ensi kerralla kokeilen näin.

    • Tuo onkin varmaan oikein hyvä konsti jos kaipaa ihan pientä al dente -tyyliä! Me tykättiin kyllä kovasti tästä raa´an parsan mausta vaikka hieman mietitytti miten tuo mahtaa toimia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s