Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Kokonainen tryffelivoikana

2 kommenttia

tryffelikana2

Mukavampia grillikelejä saa edelleen odottaa, joten tein uunissa paahdettua kullankeltaista maalaiskanaa tryffelivoilla. Tryffelivoi rapeuttaa nahan ja antaa kanalle sen ihanan kotimaisen tryffelin maun. Voi ujutetaan pursottimella nahan alle.

  • 1 kokonainen maalaiskananpoika
  • 100 g huoneenlämpöistä tryffelivoita (vähempikin riittää)
  • tuoretta rosmariiniä
  • tuoretta timjamia
  • sormisuolaa
  • mustapippuria
  • limeä

Ota tryffelivoi ajoissa pakkasesta sulamaan tai jääkaapista huoneenlämpöön. Voi saa olla varsin notkeaa, jotta se tulee pursottimesta helposti.

tryffelivoivoi

Tryffelillä rikastettua voita. Vähän reilumpi tryffelipitoisuus tällä kertaa.

Ujuta sormet varovasti kanan nahan alle ja irrottele nahka rintafileistä, koivista, siivistä ja kaikkialta mihin sormet yltää. Varo rikkomasta nahkaa ettei voi pääse valumaan pois.

Mausta tryffelivoi tuoreilla yrteillä, mutta hienovaraisesti sillä tryffeli on tässä päätähti. Meidän tryffelivoi on melkoisen suolaista, joten lisäsin suolaa hyvin hennolla kädellä. Tryffelivoita ei toki tarvitse olla sataa grammaa. Meillä kun sattuu olemaan runsaudenpaljoutta juuri tästä, on tryffelikana hyvä konsti hukata sitä nauttia siitä.

Laita maustevoi pursotinpussiin. Insipiroin sellaisen pakastepussista, leikkasin kulman auki. Nosta nahka irti ja ujuta pussi alle. Purista voita koipiin, rintafileisiin ja jälleen kaikkialle nahan alle mihin yllät.

tryffelivoikana-nakuna

Naapurin maalaiskana hieman normaalia pulleampana. Tryffelivoi se siellä pullistelee.

Purista limestä mehut kanan päälle molemmin puolin.

Laita kana rintafile alaspäin uuniin. Käännä puolen tunnin kohdalla kana, jotta saat kauniin rusketuksen myös paraatipuolelle. Tässä kohtaa suunnitelmallisuus minulla petti, tein juuri toisin päin. Maku auttoi onneksi kummasti harmitukseen.

Paista kanaa reilun tunnin verran 200 asteessa. Tarkkaile nahan väriä, ettei se pääse liian ruskeaksi.

Tämä on myös kätevä yhden padan ruoka, sillä siinä sivussa kypsyvät ja maustuvat perunat ja porkkanat. Lisäsin kasvikset mukaan vartin paistamisen jälkeen.

Tryffelivoin maustaman maalaiskanan kaveriksi sopii sopivan hapokas valkkari tai kevyt punkku, josta kuitenkin löytyy hapokkuutta voin vastinpariksi.

Tallenna

Mainokset

2 thoughts on “Kokonainen tryffelivoikana

  1. Oi, kuullostaapa herkulliselta!

  2. Tämä oli kyllä herkullinen pullukkatipu!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s