Mukavampia grillikelejä saa edelleen odottaa, joten tein uunissa paahdettua kullankeltaista luomubroileria tryffelivoilla. Tryffelivoi rapeuttaa nahan ja antaa kanalle sen ihanan kotimaisen tryffelin maun. Voi ujutetaan pursottimella nahan alle.
- 1 kokonainen
maalaiskananpoikaluomubroileri - 100 g huoneenlämpöistä tryffelivoita (vähempikin riittää)
- tuoretta rosmariiniä
- tuoretta timjamia
- sormisuolaa
- mustapippuria
- limeä
Ota tryffelivoi ajoissa pakkasesta sulamaan tai jääkaapista huoneenlämpöön. Voi saa olla varsin notkeaa, jotta se tulee pursottimesta helposti.
Ujuta sormet varovasti kanan nahan alle ja irrottele nahka rintafileistä, koivista, siivistä ja kaikkialta mihin sormet yltää. Varo rikkomasta nahkaa ettei voi pääse valumaan pois.
Mausta tryffelivoi tuoreilla yrteillä, mutta hienovaraisesti sillä tryffeli on tässä päätähti. Meidän tryffelivoi on melkoisen suolaista, joten lisäsin suolaa hyvin hennolla kädellä. Tryffelivoita ei toki tarvitse olla sataa grammaa. Meillä kun sattuu olemaan runsaudenpaljoutta juuri tästä, on tryffelikana hyvä konsti hukata sitä nauttia siitä.
Laita maustevoi pursotinpussiin. Insipiroin sellaisen pakastepussista, leikkasin kulman auki. Nosta nahka irti ja ujuta pussi alle. Purista voita koipiin, rintafileisiin ja jälleen kaikkialle nahan alle mihin yllät.
Purista limestä mehut kanan päälle molemmin puolin.
Laita kana rintafile alaspäin uuniin. Käännä puolen tunnin kohdalla kana, jotta saat kauniin rusketuksen myös paraatipuolelle. Tässä kohtaa suunnitelmallisuus minulla petti, tein juuri toisin päin. Maku auttoi onneksi kummasti harmitukseen.
Paista kanaa reilun tunnin verran 200 asteessa. Tarkkaile nahan väriä, ettei se pääse liian ruskeaksi.
Tämä on myös kätevä yhden padan ruoka, sillä siinä sivussa kypsyvät ja maustuvat perunat ja porkkanat. Lisäsin kasvikset mukaan vartin paistamisen jälkeen.
Tryffelivoin maustaman luomubroilerin kaveriksi sopii sopivan hapokas valkkari tai kevyt punkku, josta kuitenkin löytyy hapokkuutta voin vastinpariksi.
EDIT 2018: Uutiset maalaiskananpojan tuotantoketjun ja ideologian muutoksista ovat syy miksi olen vaihtanut vanhoihin resepteihin tilalle luomubroilerin :(. Mielummin kallimpaa luomubroileria, harvemmin.
Tallenna
14.5.2015 09:54
Oi, kuullostaapa herkulliselta!
19.5.2015 22:28
Tämä oli kyllä herkullinen pullukkatipu!