Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Vinkkejä Souliin, Etelä-Koreaan?

8 kommenttia

vietnam-katu-kukat

Matka Souliin tai Seouliin on ihan nurkan takana, mutta tämä kevät pitäisi suorittaa ensin. Nyt jos koskaan tulee tarpeeseen hyvät ruokamatkaajan vinkit! Mihin työpäivän jälkeen kannattaa karata mennä syömään? Mitä alueita Seoulissa kannattaa koluta, jos haluaa hyvää katuruokaa? Mitä ravintolaa ei kannata ohittaa? Entäs matkamuistot, mitä kannattaa hamstrata kimchin ja tulisen-mikä-sen-nimi-kastikkeen lisäksi?

Harvoin osuu päällekkäin matkajärjestelyjen kanssa pitkähkö sairastaminen, ylioppilasjuhlien järjestäminen teinille ja tämä yleinen keväthuuma, jota myös kasvimaan laitoksi kutsutaan. Joskus helmikuussa googlailin innokkaasti kaikkea, mutta silloinhan aikaa oli vielä vaikka kuinka paljon…

Boxille on tallennettu montakin jaksoa Korealaisen keittiö aakkosista, ne pitäisi vaan ehtiä katsoa.

Koska olen lähdössä työmatkalle, on päiväohjelma varsin täynnä, osin iltaohjelmakin. Mutta aina sitä muutamana iltana ehtii kierrellä ja maistella. Viikon mittaisen konferenssin jälkeen varmaan haluankin hukkua suurkaupungin humuun. Vinkatkaa mihin suuntaan kannattaa etsiytyä eksyksiin hukkateille! Niin, että sieltä löytää turvallisesti takaisinkin.

 

8 thoughts on “Vinkkejä Souliin, Etelä-Koreaan?

 1. Etelä-Koreasta en tiedä mitään, mutta tiedän tunteet joiden vallassa ovat juuri nyt yo-juhlia (tai muita valmistujaisia yhtälailla) valmistelevat äidit, nimeomaan äidit 😀 Samoissa hommissa täällä, tosin suurimmaksi osaksi vielä ajatuksen asteella. Eilen sentään siivosin oikein kunnolla kylppärin, johon tuore yo kysyi, että meinaakko, että vieraat haluaa suihkuun. Saattaahan ne halutakin! Ja jääkaapista löysin taas takaseinän pitkästä aikaa. Hyviä valmisteluita sinne ja toivottavasti saat matkavinkkejäkin paljon!

  • Jääkaapin takaseinä, nyt nostit pahan! Pitäisi sulattaa tuo itsensäsulattava jääkaappi. Komeroita en ajatellu siivota, mutta eteisestä pitäisi varmaan siivota talvivaatteet pois, että vieraiden takit mahtuu. Vai onko vielä liian aikaista (4 astetta tälläkin viikolla aamulla…) Onnea ja energiaa sinnekin valmisteluihin!

 2. Kwang Jang Market ehdoton, katuruokaa löytyy moneen makuun! Ja grillipaikkoja kannattaa kokeilla, en nyt muista minkä nimisissä paikoissa oltiin mutta mikä sen mukavampaa kuin paistaa itse possunkylkeä ja bulgogia ja siemailla sojua. Niin, soju! Paikallista riisiviinaa, jota myydään pienissä vihreissä pulloissa. Kannattaa ainakin maistaa 🙂 Itse toin viime joulukuun reissulta hyvin kevyitä tuomisia, kuten korealaisia syömäpuikkoja (niitä metallisia), mutta varmasti löytyy jotain jännittävämpääkin… Tästä linkistä löytyy ehkä jotain lisävinkkejä: http://pienikeittiotoolossa.blogspot.fi/2015/02/etela-korea-soul.html?m=1. Itaewonissa käytiin myös, sekin ihan käymisen arvoinen paikka. Mukavaa reissua 🙂

  • Kiitoksia, mahtavia vinkkejä! Pitää lueskella ja haarukoida osoitteita tässä ylppäreiden järjestämisen lomassa…

 3. Vinkkejä ei valitettavasti ole, pientä matkakateutta kylläkin 🙂

  • 🙂 12 tuntia lennot suuntaansa ja työpäivät on pitkiä, jos se yhtään lohduttaa!

 4. Voi voi, ei vinkkejä. Mutta maistelethan nyt mahdollisimman monta erilaista kimchiä, jooko!

  • mk, koetan parhaani maistella kimchit ja josko mukaan tarttuisi vähän tuliaisiakin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.