Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Helppo ja kevyt menu kevään juhliin

4 kommenttia

shampajacira

Ylioppilasjuhlien menu alkaa olla koossa, ainakin ajatuksen tasolla. Savulohi-, peruna- ja parsasalaattia sekä pestolla ryyditettyä kesäpastaa. Kesäpastan paras puoli on se, että sen voi tehdä jo edellisenä päivänä. Siten maut ovatkin juhlissa parhaimmillaan. Lisäksi mumman karjalanpiirakoita ja tryffelimunavoita. Ja lopuksi ylioppilaan itsensä leipomia kakkuja.

Keväinen juhlamenu

parsa-savulohi1

 • Shampanjaa alkumaljaksi
 • Savulohi-parsasalaatti
 • Kesäpastasalaatti
 • Mumman tekemiä karjalanpiirakoita ja tryffelimunavoita
 • Jyväistä vaaleaa leipää ja tryffelivoita
 • Ermelin Riesling Reserve/Scriani Valpolicella Classico
 • Kahvia ja teetä
 • Bayleyskakku
 • Mansikka-mascarponekakku

parsa-savulohi1

Savulohi-parsasalaattia aion säätää isommalle joukolle ja uusien perunoiden aikaan. Laskelmat ovat vielä tekeillä, perästä seuraa juhlaversio. Kokeilin kesäpastaa myös nokkospestolla, mutta se ei toiminut. Perinteisellä versiolla siis mennään. Ylioppilaan mumma on luvannut leipoa karjalanpiirakoita. Parhaita pohjalaisia karjalanpiirakoita! Pohojanmaan mumma osaa tehdä yhtä hyviä piirakoita kuin lapsuuteni karjalaiset evakot tekivät Savossa ainakaan. Mumma on muutenkin mestarileipuri, ja geeni on hypännyt sukupolven yli. Juhlien kakut tulevat olemaan teinin kädenjälkeä. Bayleyskakku on vienyt kielen jo useammissa teinijuhlissa. Se on syntisen hyvää, sillä siihen tulee puoli kiloa voita ja lisäksi suklaata, puhumattakaan Baileys-likööristä! Tämän menun luvattu keveys taitaa romuttua kakkuosastoon… Ohje on tulossa joskus kun olemme toipuneet näistä juhlista ja Korean matkasta ja pääsykokeista ja kenties siitä vapaudesta, joka koittaa kaiken tämän jälkeen.

Valkolakki on jo saanut ensimmäiset onnittelut kun kävimme kuvaamassa lähimetsässä kiitoskortteja varten. Ylioppilas hikoilee parasta aikaa pääsykoekirjojen lisäksi puheen kimpussa, sillä hän sai kunniatehtävän pitää koulun lakkiaisjuhlissa puheen valmistuville ylioppilaille. On tämä niin ihanan kuumottavaa aikaa!

4 thoughts on “Helppo ja kevyt menu kevään juhliin

 1. Minulla alkaa myös olla menu kasassa, mutta tosiaankin vasta ajatuksen tasolla! 😀 Kauppalistat tuleville päivälle on myös päässäni, mutta voisi olla viisasta laittaa ne paperillekin. Olen ihan tyytyväinen, että tämä on viimeinen perhejuhla, jonka järjestäminen on vastuullani. 😀

  • Täällä hengitetään syvään ja hartaasti viikonlopun duunislistan jäljiltä, tietysti juhlavalmisteluja varten piti sahata ja pilkkoa takapihalta puukasa, siivota remonttikasat, viedä vene järveen, pienemmistä hommista puhumattakaan… mua ei pitäisi päästää tekemään työlistaa 😉 Hyvä huomio, tämäkin on mun viimeinen vastuullinen perhejuhla – seuraavat saa muut suunnitella 🙂 🙂 🙂

 2. Ei huonoja ideoita ollenkaan. 😉 Itsekin pitäisi ruveta suunnittelemaan omien valmistujaisten tarjoiluja…

  • Onneksi olkoon sinnekin! Valmistujaisia on syytä juhlia perusteellisesti, se on sentää itse ansattu juhlan aihe!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.