Possun kasslerpihveistä tulee pinnaltaan rapeita ja sisältä meheviä hiiligrillissä. Kuuma hiillos, paksu pihvi – namnam!
Leikkaa kassler kahdeksi 250 gramman pihviksi. Harkitsin hetken, että leikkaan kolmen hengen pihvit kolmeen osaan, mutta paksu pihvi osoittautui oikein hyväksi. Pinta rapeutui ja sisus kypsyi meheväksi.
- 500 g porsaan kasleria
- sormisuolaa
- rosmariinia
- savupaprikaa
- chipotlejauhetta
- oliiviöljyä
- mustapippuria
Ota liha jääkaapista, leikkaa ja mausta pihvit. Taputtele pihvin pintaan savupaprikaa, himppu chipotlejauhetta, mustapippuria, rosmariinia, sormisuolaa ja oliiviöljyä. Anna muhia tunnin verran huoneenlämmössä. Sillä välin valmistele kuumahko hiillos ja mieleiset lisukkeet.
Grillaa pihvejä viisi minuuttia kummaltakin puolelta. Lisäksi vielä kääntelin ritilällä pari minuuttia pihvejä reunoiltaan, sillä pihvit vaan jotenkin näytti kaipaavan sitä. Voit myös ottaa kuumilla hiilillä kaikki pinnat ensin kiinni.
Kääri pihvit folioon 10 minuutiksi lepäämään.
Ajat riippuvat jälleen omasta grillistä, hiilloksesta ja ulkoilman kylmyydestä. Grillasin nämä pihvit reilun kymmenen asteen lämmössä. Koska se kesä oikein tulee?
Peppolin Chianti Classico 2012 oli grillikasslerille ihan kiva yhdistelmä, mutta ei aivan hintansa väärti. Tosin olen hieman sitä mieltä, ettei Alkosta enää saa hintansa väärtiä chiantia, ehkä muutaman alkoholiveron korotus sitten sitä vielä sai.
Jos tykkäät miedommista mauista? Kokeile yrttejä kasslerin pintaan, ja kantarellikastiketta.