Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Pikkukuoreet paistinpannulla

Jätä kommentti

kuore-pannulla

Kauppahallista löytyi pieniä sieviä kuoreita jokunen aika sitten. Hintakaan ei päätä huimannut. Olen kasvanut Savossa pannulla paistettujen pikkumuikkujen voimalla, joten koen lukkarinrakkautta kokonaisena syötäviä pikkukaloja kohtaan. Rapeat kalanpäät ne vasta hyviä ovat!

  • 400 g pikkukuoreita
  • ruisjauhoja
  • suormisuolaa
  • mustapippuria
  • voita

kuivatut-kuoreet

Voit puhkoa kuoreet ja poistaa suolet, mutta se ei ole pikkukaloissa minusta välttämätöntä. Isommat muikut ja kuoreet suolistan kyllä.

Huutaise kalat nopeasti veden alla, valuta ja taputtele kuivaksi pyyhkeellä. Laita laakealle lautaselle ruisjauhoja, sirottele jauhojen joukkoon suolaa ja rouhaise mustapippuria.

Kuumenna paistinpannulla voita. Jauhota nopeasti kalat ja ravista kevyesti ylimääräiset jauhot pois. Lado kalat pannulle riviin. Paista kunnes kalat ovat ruskistuneet ensimmäiseltä puolelta, käännä lastalla rivi kerrallaan ja paista toinen puoli ruskeaksi.

Pyrstöstä kalaa kiinni ja pää edellä suuhun.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s