Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Kesälomalaisen mausteisempi kanasalaatti

Jätä kommentti

savuchilikanasalaatti

Lounassalaatin suunnitelmat menivät uusiksi sitä mukaa kun kaivoin jääkaapista aineksia. Ei sitten käytetä vesimelonia. Eikä hunajamelonia. Yksi ja toinen aines oli ehtinyt salaa mennä huonoksi. Joskus onni kuitenkin tulee onnettomuudesta ja teinin salaatinkastikkeesta. Kuvankin salaatista otin kännykällä ensimmäisten suupalojen jälkeen. Kirjoitan chilikanasalaatin ohjeen tänne ylös, sillä aiomme jatkossa tehdä tätä salaattia varta vasten, niin hyvää se oli.

Proteiini salattiin tuli maalaiskananpojan rääppiäisistä. Olin paahtanut uunissa valmiiksi maustettuja siipiä ja koipia. Teini näpersi lihat irti luista ja näytti mausteisille kananpaloille hyvin nopeasti paistinpannua. En diggaa yhtään tavallisten kana(sahajauho)tuotteiden valmismarinadeista, mutta olemme nyt kovasti tykästyneet Naapurin maalaiskananpojan marinoituihinkin versioihin. Savuchilinen kana oli nopeaa hyvää arki-illaksi ja loput nyt tosi hyvää tässä salaatissa. Kananpaloja oli luineen reilu puoli litraa – mitta tulee siitä että siivet oli pinottu pakastusrasiaa jääkaappiin.

  • noin abouttariarallaa 6 dl uunissa kypsennettyjä maalaiskananpojan siipi-koipipaloja (savuchili)
  • 3 luomumunaa
  • 2 isoa tomaattia
  • 10 cm pätkä rouheista patonkia kruntonkeina
  • kourallinen viinisuolaheinää
  • 1-2 sydänsalaattia
  • 3 kesäporkkanaa
  • 10 pientä kitkijän retisiisiä

Salaatinkastike

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl seesamöljyä
  • sormisuolaa
  • ½ limen mehu
  • 1 tl agavesiirappia

Keitä kananmunat. Sekoita salaatinkastike. Huuhtele viinisuolaheinät ja sydänsalaatti, kuivaa ja revi ne suupalan kokoisiksi. Sekoita salaatinkastike salaatteihin ja anna kastikkeen hoitaa kitkeryys viinisuolaheinästä pois sillä välin kun valmistelet muut ainekset.

Renssaa kypsennetystä maalaiskanasta luut ja rustot pois, pilko suupalan kokoiseksi, jos jokin on isommassa koossa.

Pilko porkkanat, tomaatit ja leipäpalat. Lämmitä paistinpannu kuumaksi ja paahda krutonkeihin kiva väri. Siirrä krutongit tilapäisesti johonkin ja heitä kananpalat pannulle, ota nopeasti lämpöä niille.

Kuori kananmunat, halkaise.

Lisää salaattiin tomaatti, porkkana ja kana, sekoita. Ripottele päälle krutongit ja nostele kananmunat. Nauti.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s