Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Piimäkropsu omenahillolla

Jätä kommentti

piimakropsu

Meidän teki mieli kropsua, mutta maito olikin pilalla. Jäljellä vain puolikas purkki maitoa ja puolikas piimää. Koska pannariin eli kropsuun voi käyttää piimää, kermaviiliä tai vaikka kaurapuuroa, saimme hoidettua akuutin kropsunpuutteen. Piimä antoi kropsulle pienen happaman vivahteen, joten makea kotitekoinen omenahillo sopi siihen hienosti.

  • 1/2 litraa piimää
  • 1/2 litraa maitoa
  • 5 kanamunaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 rkl voita paistinpannulle

Riko kananmunat ja sekoita maito ja piimä joukkoon. Vatkaa jauhot joukkoon. Mausta suolalla ja sokerilla.

Anna taikinan turvota puolisen tuntia, että jauhot ehtivät turvota kunnolla.

piimakropsu-pellilla

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nosta uunipelti hetkeksi (jo kuulemma oli keskiajalla tarkkaan määritelty aika, 90 sekuntia). Ota kuuma pelti pois uunista, laita ruokalusikallinen voita pellille ja levitä kaikkialle. Kaada puolet taikinasta pellille. Paista 20 minuuttia.

Kropsu kohoaa ja kohot palavat helposti, joten puhko ne haarukalla.

Nauti makean omenahillon kanssa.

Lisää vinkkejä ja juttua kropsusta löytyy blogin kestosuosikista: Kropsu eli pohojalaanen pannari (mansikkahillolla).

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s