Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Raikas salaatti varhaiskaalista

4 kommenttia

varhaiskaalisalaatti

Varhaiskaalisalaatti maistuu grilliruokien lisukkeena ja vaikka voileivän päällä. Kun kastikkeen tekee kermaviilin ja majoneesin sekoituksesta, tulee siitä keveän ja raikkaan makuista. Kotimaista varhaiskaalia saa nyt joka marketista!

  • 1 pieni tai puolikas isosta kotimaisesta varhaiskaalista
  • 1-2 varhaisporkkanaa
  • 1 prk kermaviiliä
  • 3 rkl Hellemans majoneesia
  • sormisuolaa
  • 1 kynsi kypsennettyä valkosipulia (grillissä tällä kertaa)
  • useampi rouhaus mustapippuria myllystä

Poista kaalista uloin kerros, jos se on päässyt kuivumaan. Siivuta kaali. Pilko varhaisporkkanat.

Sekoita kermaviiliin majoneesi ja mausteet ja kaada kastike kaalin joukkoon. Hämmennä niin että kastike sekoittuu kauttaaltaan. Anna muhia hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.

Jälleen kiitos juhannusemännälle, joka tutustutti minut varhaiskaalisalaattiin. Olen ollut hieman nirppanokka kaaliruokien suhteen, mutta se on ilmeisesti menoa nyt.

varhaiskaali-leipa

 

Mainokset

4 thoughts on “Raikas salaatti varhaiskaalista

  1. Kaalisalaatti on ihana kesäherkku, jota meillä kuluu kilotolkulla. Yleensä teemme soosiksi vinaigrettea (öljy, etikka, hunaja, sinappi) ja kaalin lisäksi porkkanaa, kapriksia, yrttejä, säilykeartisokkaa tai sipulin varsia.

    • Kuulostaa herkulta tuokin! Ajattelin kokeilla seuraavaksi korealaista kaalisalattia.

  2. Meillä on lähes aina tähän aikaan vuodesta varhaiskaali jääkaapissa odottamassa seuraavaa sopivaa hetkeä. On se vaan niin hyvää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s